h

Nieuws uit 2011

11 december 2011

SP Assen aanwezig op manifestatie "Armoede Werkt Niet"

Zaterdag 10 december vond in de Brabanthallen in Den Bosch voor de tweede maal de manifestatie "Armoede Werkt Niet" plaats. Deze manifestatie is een groot protest tegen de forse bezuiniging op mensen met een beperking. Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats moeten een deel van hun inkomen inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt. Dat kan en mag natuurlijk niet gebeuren!

Lees verder
2 december 2011

SP motie "keukentafelgesprekken" unaniem gesteund door raad

De SP fractie diende tijdens de behandeling van het WMO beleid een motie in. De SP wil dat wanneer mensen een aanvraag voor een WMO voorziening indienen er een gesprek aangeboden wordt. Door middel van een persoonlijk gesprek thuis bij de aanvrager, een zogenoemd "keukentafelgesprek" kan er breder gekeken worden naar iemands situatie. In zo'n gesprek kan de samenhang en de draaglast en draagkracht van de aanvrager en zijn sociale netwerk duidelijk worden. Kan maatwerk plaatsvinden en er een advies uitrollen dat recht doet aan alle vragen op het gebied van meedoen op alle levensgebieden.

Lees verder
11 november 2011

Begroting: Balans is zoek, andere keuzes noodzakelijk


De SP heeft tegen de begroting 2012 gestemd. Volgens de SP is de balans zoek. De SP vindt dat zeker in de huidige tijd we overeind moeten houden wat de samenleving op de been houdt. Uitvoering van wilde plannen moeten we niet doen of uitstellen tot een wat rooskleuriger toekomst.

Lees verder
3 november 2011

SP weer de straat op voor Ketting van Solidariteit

Afgelopen zaterdag stond de SP opnieuw op het Koopmansplein om zoveel mogelijk handtekeningen op werkhandschoenen, al dan niet voorzien van een extra boodschap aan het kabinet Rutte, te verzamelen. Met deze handschoenen wordt een "Ketting van Solidariteit" gemaakt naar Den Haag tegen de bezuinigingen op de sociale voorzieningen die eraan komen. In een paar uur tijd werden weer enkele honderden handtekeningen verzameld.

Lees verder
29 oktober 2011

Eindejaarscadeau minima

De raad van Assen heeft in 2009 en 2010 besloten om minima een eindejaarscadeautje te schenken van 50 euro. De huidige staatssecretaris de Krom (VVD) heeft hierover een boze brief geschreven. De raad mag dit niet meer doen, anders dreigt hij met kortingen op het budget. De SP reageerde direct zeer verontwaardigd op deze hypocriete brief en besprak dit donderdag in de raad. SP fractievoorzitter Jan Broekema: “Ik ben hier ongelofelijk pissig over. Waar bemoeit deze man zich mee. Het lijkt me dat hij wel wat beters te doen heeft. Deze VVD bewindspersoon spendeert zijn tijd helaas aan dit soort brieven. De raad vond het nodig om dit rond de feestdagen in te zetten voor de minima. Een cadeautje te geven. Want meer was het niet. Het werd bovendien door de toenmalige regering gestimuleerd om de ruimte in de wet op te zoeken."

Lees verder
29 oktober 2011

SP wil ruimhartiger WMO beleid

De raad besprak donderdag 27 oktober de nieuwe verordening voor de WMO. Hierin wordt bijvoorbeeld de thuiszorg geregeld. De SP vindt dat het college veel te behoudend is en stelde verschillende verbeteringen voor.

Lees verder

Pagina's

U bent hier