h

Nieuws uit 2010

17 december 2010

Bezuinigingen op armoedebeleid slecht voor Assen

De SP is faliekant tegen de bezuinigingen op het Asser armoedebeleid. 65+ ers, chronisch zieken en gehandicapten verliezen de meedoenpremie, voor kinderen worden de regelingen uitgekleed en alleen in natura beschikbaar.
De SP stemde daarom donderdag 16 december (als enige partij) tegen de voorstellen van het college.

Lees verder
5 december 2010

Foto-impressie Manifestatie Den Bosch

UPDATE 8 dec.: 28 nieuwe foto's toegevoegd! (Nu 35 foto's totaal) Vele mensen uit Assen en omstreken zijn op zaterdag 27 november afgereisd naar Den Bosch voor de manifestatie Armoede Werkt Niet. Een paar foto's uit onze eigen geleding.

Lees verder
5 december 2010

Site www.drentheco2nee.nl gelanceerd

Is het slikken of stikken met de CO2-opslag in de Drentse ondergrond? Wat de SP Drenthe betreft werkt dat niet zo. Met de site www.drentheco2nee.nl kan iedereen een steentje bijdragen aan een breed gedragen NEE tegen ondergrondse CO2 opslag.

Lees verder
3 december 2010

Zorgen over Ontwikkelingen Mercuriuscentrum

De SP heeft tijdens de vergadering over de herontwikkeling van het Mercuriuscentrum aangegeven zich zorgen te maken om de kleine ondernemers in dit gebied. De kleine winkeltjes zijn al voor een deel verdwenen.

Lees verder
3 december 2010

SP kritisch over de plannen voor ondernemersfonds

De SP is zeer kritisch over de plannen voor een ondernemersfonds. Het democratisch gehalte is niet helder, de stem en positie van de kleine ondernemers komt onvoldoende terug. Ook het draagvlak is onvoldoende helder. Draagvlak aantonen is volgens de SP-fractie meer dan een paar gespreksverslagen van ledenavonden toevoegen. De SP hoort ook geluiden van ondernemers die hier zeer op tegen zijn, en die geluiden komen nu nergens terug.

Lees verder
3 december 2010

SP tegen 1e stap voor verzelfstandiging openbaar onderwijs Assen

Het college wil Plateau Openbaar Onderwijs verzelfstandigen. De SP is tegenstander van het verzelfstandigen, en dus op afstand van het lokale bestuur zetten van het openbaar onderwijs. Wij vinden het besturen bij uitstek een taak en verantwoordelijkheid van de lokale overheid. Alleen op die manier kan de gemeente invloed uitoefenen op de kwaliteit van de scholen, de positie van ouders, leerlingen en leerkrachten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier