h

Nieuws uit 2012

21 december 2012

Meeste ontslagen binnen basisonderwijs van de baan, zorgen SP blijven bestaan

De SP fractie heeft twee weken geleden aangegeven grote zorgen te hebben over de ontwikkelingen bij Plateau. Bezuinigingen die fors uitpakken. 25 FTE, 32 mensen worden ontslagen. De SP miste, naast het fors snoeien in de personeelsformatie in deze begroting, vooral de effecten van deze bezuinigingen op de kwaliteit van het onderwijs.

Lees verder
7 december 2012

SP heeft grote zorgen over massa ontslag onder leraren en de kwaliteit van het basisonderwijs in Assen

Afgelopen donderdag besprak de gemeenteraad de begroting van Plateau, het basisonderwijs in Assen. Plateau moet bezuinigen, en wil volgend schooljaar 32 mensen ontslaan, 10% van de gehele formatie. De SP maakt zich grote zorgen over wat dit voor die mensen betekent, en wat het doet met de kwaliteit van het onderwijs in Assen.

Lees verder
6 december 2012

SP ongerust over situatie voedselbank Assen

Afgelopen week ontving de raad een brief van de voedselbank Assen. De voedselbank geeft hierin aan dat ze nu gehuisvest zijn in de Venestraat, het oude Gomarusgebouw. Alles, de intakes, uitgiftes en opslag, moet daar in één ruimte plaatsvinden, namelijk in de oude fietsenkelder. De voedselbank geeft aan dat dit geen goede situatie is. Er is bijvoorbeeld geen stromend water, en koelingen moeten buiten, op de hurken, en met behulp van een jerrycan, worden schoongemaakt. Er is geen ruimte om even apart met iemand te praten, iets wat voor een zorgvuldige intake wel noodzakelijk is. We horen dat de vraag naar de voedselbank schrikbarend snel toeneemt: gemiddeld vijf nieuwe aanmeldingen per week.

Lees verder
14 november 2012

Buurten in de Buurt: SP bezoekt Pittelo

(Een persoonlijk verslag van bezoek van de SP Assen aan Pittelo op zaterdag 10 november 2012 geschreven door Jan Fekkes)

Lees verder
5 oktober 2012

SP tegen afschaffen onafhankelijke bezwaarcommissie

De SP fractie heeft in een stevig raadsdebat aangegeven tegen het collegevoorstel te zijn waarin men de onafhankelijke bezwarencommissie wil afschaffen en gemeentelijke ambtenaren hierin een plek wil geven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier