h

SP tegen afschaffen onafhankelijke bezwaarcommissie

5 oktober 2012

SP tegen afschaffen onafhankelijke bezwaarcommissie

De SP fractie heeft in een stevig raadsdebat aangegeven tegen het collegevoorstel te zijn waarin men de onafhankelijke bezwarencommissie wil afschaffen en gemeentelijke ambtenaren hierin een plek wil geven.

SP fractievoorzitter Jan Broekema: “de schijn van belangenverstrengeling moet worden vermeden in deze commissie, maar met de door het college voorgestelde nieuwe samenstelling wordt dit juist opgewekt".

Een organisatie die zich voorstaat op haar professionaliteit durft haar besluiten door een onafhankelijk orgaan te laten toetsen. Besluiten worden zo nog eens vanuit een andere invalshoek bekeken en zijn van grotere waarde voor het zelflerend vermogen van de organisatie.

Dat er verbeteringen worden doorgevoerd, zoals een sneller voortraject, meer zorgvuldigheid, mediation, daar kan de SP volledig achter staan. Maar het is heel verstandig om een onafhankelijke bezwaarcommissie te houden. De SP wil dit ook veranderd zien in het voorstel, en zal indien nodig met wijzigingsvoorstellen komen.

U bent hier