h

Blog

Jelle blogt!

 

Blogs van Jelle Hofstra, fractieondersteuner en nummer vijf op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014.

 


13 april 2018

Governance by Tweet

Na de komst van de computer zijn de sociale media de volgende technologische ontwikkeling met grote sociale en maatschappelijke gevolgen. We zien het in het dagelijks leven. Appende tieners op de fiets maken het verkeer onveilig. Stelletjes zitten in het restaurant tegenover elkaar in hun telefoon gedoken en iedereen lijkt wel de concentratieboog van een muis te hebben, zo snel zijn we al weer afgeleid. Tuurlijk, het contact met verre vrienden of familie leeft op, na jaren van alleen een kerstkaartje. En het gaat ook zo goed met iedereen. Men eet verrukkelijk, maakt verre reizen, is super fit en gezond, kleedt zich modieus en bewoont huizen ingericht naar de nieuwste trends. Verder kunnen we over alles en nog wat onze mening ventileren en dat doen we dan ook. Alle frustratie wordt er zonder gene uitgegooid. De onderbuik van de samenleving was nog nooit zo zichtbaar.

Lees verder
9 maart 2018

Er valt wat te kiezen

Het nieuwe verkiezingsprogramma van de SP Assen is goedgekeurd door de leden. Er zit een enthousiaste, compleet nieuwe ploeg, klaar om de komende vier jaar in de Raad het SP geluid te laten horen. Het zou prachtig zijn als we onze mooie plannen binnen het College in uitvoering kunnen krijgen.

De menselijke maat komt weer terug in de stad. We hebben al genoeg megalomane- en geld verslindende projecten gehad. Geldschieters hebben groot gelijk als ze aarzelen geld in de binnenstad te steken met de dreiging van een Factory Outlet Centre om de hoek. We kiezen voor onze eigen ondernemers!
Laat ondernemers dan ook doen waar ze het beste in zijn. De SP ondersteunt daarbij het MKB waar ze kan. Landelijk door bijvoorbeeld de belastingontduiking van multinationals aan te pakken. Lokaal om actie te voeren tegen het FOC.

Lees verder
14 februari 2018

HALBE Wahrheiten

Wie met pek omgaat wordt ermee besmet. Met Rutte als lichtend voorbeeld, is er weer een liegende VVD'er gesneuveld als bewindsman. Diezelfde Rutte die keihard loog over de verhoging van het eigen risico in de zorg tegenover een verbijsterde Emile Roemer, in de aanloop naar zijn Rutte I kabinet. Wegrakende bonnetjes van een schimmige deal met een crimineel, frauderende volksvertegenwoordigers, een leugentje om bestwil moet kunnen. Politiek is vuile handen maken. Roemer werd door veel kiezers te aardig en tè betrouwbaar gevonden voor een premier. In de Verenigde Staten zit de grootse leugenaar sinds tijden nog stevig achter zijn bureau in het Oval Office. Kennelijk verwacht de kiezer bedrogen te worden, zolang hij er zelf baat bij denkt te hebben.

Lees verder
30 januari 2018

Hallo, ...

Hallo, ik mag me bijna wel weer even voorstellen, Het was weer even geleden. Je kent het wel, druk, druk, druk. Zeilen, verhuizen, even geen hoofd naar politiek. Ondertussen zijn we een beving, nieuw kabinet Rutte en 1 jaar Trump verder. Wat een column-materiaal! Maar nee, we pakken gewoon de actuele draad weer op. Lokaal waren er wat College-wissels en de Alescon rel. Notabene een PvdA directeur die probeerde nog wat te redderen, ondanks de Participatiewet, moest bijna op het nieuwe sociale hakblok van de sociaal-liberalen......, sorry democraten, die na hun electorale afstraffing plots weer het licht lijken te hebben gezien. Gek, dat is steeds net voor verkiezingen.....

Lees verder
16 maart 2017

Kleur bekennen.

Zo de laatste plakronde zit erop. De banners met de tekst "SP stemmers bedankt" laten zien dat de SP een partij is die ook tussen - en na de verkiezingen een boodschap heeft aan haar kiezers, daarin zijn we uniek en ik hoop dat we dat ook blijven. Terugkijkend op de campagne denk ik dat we onze uiterste best hebben gedaan, Emile was goed in de debatten, maar dat onze piek nog moet komen. Decennia gewenning aan neoliberaal bewind doet de kiezer niet zomaar omslaan. Met de komst van de nieuwe Jessias is er ook weer hoop voor links. De jeugd is ervan doordrongen dat we de aarde voor volgende generaties veilig moeten stellen in plaats van visieloos pot te verteren. Ondanks dat de VVD de grootste is gebleven, zijn ze toch behoorlijk afgestraft en de PvdA......... De kiezer heeft gesproken en laten zien dat je als partij niet straffeloos je idealen zo kunt verkwanselen als de PvdA heeft gedaan.

Lees verder
28 februari 2017

Tichelaartje, Tichelaartje, wat doe je nou?

Weet u het nog? Marianne Timmer op de 1500 m in Nagano? Een Olympisch- en Wereldrecord na alle twijfel in haar zelf. De sportcommentator vond dat ze veel te snel van start was gegaan en riep halverwege: Timmertje, Timmertje, wat doe je nou? Mooi sportmoment.

Lees verder
6 februari 2017

Nogal Wiebus

Het wordt een normaal fenomeen, schutterende bewindslieden en dan vooral van VVD huize. VVD'ers noemen ons land graag de BV Nederland. Met Wiebes als CEO ben ik bang dat we binnenkort surseance van betaling aan moeten vragen. Van de soap op Veiligheid en Justitie nog nauwelijks bekomen, ligt hij als zoveelste VVD'er zwaar onder vuur. Was het bij Justitie een zakelijke deal met een drugbaron, bij de Belastingen is het niet alleen een uit de hand gelopen vertrekregeling, als we de onderzoeksjournalisten van Zembla mogen geloven, was er sprake van een gevaarlijk datalek bij de nieuwe ICT broedkamer van de dienst en was er mogelijk sprake van voorkennis in het aanbestedingsproject van het externe bedrijf Accenture, waarbij de voormalig directeur Wortelboer wordt verdacht van belangenverstrengeling.

Lees verder
19 december 2016

Ditjes en datjes

Het moet er toch van komen. Nadat anonieme bronnen hun ongenoegen naar de media hebben gelekt kan deze columnist, altijd zeer kritisch naar het voormalige- en nieuwe boegbeeld van onze linkse broeders, niet achterblijven met wat zelfkritiek. Naast de uitgebreide aandacht die onze regionale krant aan het stoelendansje van onze linkse buren ter rechterzijde gaf, stond er ook een analyse in van de stand van zaken binnen de SP.

Lees verder
10 december 2016

Phoenix

Phoenix is een stad in de USA, maar ook een fabeldier dat uit zijn eigen as verrijst. De PvdA krijgt, als we peilingen mogen geloven (wie gelooft ze nog na Trump) in maart de rekening gepresenteerd voor vier jaar sociaal liberaal beleid. Bij de PvdA geloven ze nog in peilingen, want waarom organiseren ze anders het toneelstuk dat lijsttrekkersverkiezing heet. De keus is op Ascher gevallen. De sociaal democratie is gered? Let wel 45 % van de stemmen was nog voor Samsom, dus de sociaal liberalen zijn nog niet verslagen. Is Ascher het socialistische alternatief?

Lees verder
9 november 2016

Trump is nu troef

Als ik vanochtend de tv aanzet is Trump vrijwel zeker van zijn overwinning. Aan deze zijde van de Atlantische oceaan overheerst afgrijzen dat deze figuur straks aan de knoppen zit van de grootste nucleaire macht van de wereld. Michael Moore, de kritische Amerikaanse docu maker had het bij het juiste eind. Teveel Amerikanen hebben de bittere pillen van globalisering in combinatie met ongebreideld kapitalisme moeten slikken, terwijl de elite zich onbeschaamd verrijkt. The American dream is voor de overgrote meerderheid een mythe, opium voor het volk. Juist omdat het huidige politieke systeem door en door verrot is, komen populisten als een Trump bovendrijven. Het is een teken aan de wand.

Lees verder

Pagina's

U bent hier