h

Nieuws uit 2013

13 december 2013

Gemeente vordert zorgfietsen toch niet terug

In de raadsvergadering van 12 december heeft SP Assen succesvol een motie ingediend om het besluit van het college om reeds verstrekte zorgfietsen per 1 januari terug te vorderen, terug te draaien. De motie werd in de raad al breed gesteund door PLOP, CDA, GroenLinks, en de fractie Duut/Prent. Wethouder Langius heeft na de eerder al door de SP gestelde vragen, gevolgd door de motie van gisteren, aangegeven dat het besluit niet goed is genomen.
Lees verder
28 november 2013

College vordert wegens bezuiniging zorgfietsen terug: SP stelt vragen

Afgelopen week ontving de SP Assen het bericht dat mensen die een WMO voorziening hebben toegekend gekregen deze van het college van B&W weer moesten inleveren. Het gaat om speciale fietsen met lage instap en elektrische ondersteuning waarmee mensen zich weer zelfstandig kunnen verplaatsen. Volgens de SP Assen een slechte maatregel, en fractievoorzitter Broekema stelde hierover dan ook vragen.

Lees verder
22 november 2013

Een mens is meer dan consument

 

In de raad werd onlangs een motie ingediend door GroenLinks en PLOP met de strekking een einde te maken aan de zondagssluiting van winkels in Assen. Volgens SP en ChristenUnie is de samenleving om verschillende redenen gebaat bij één dag rust in de week. In dit artikel, dat ook op 22 november in het DvhN werd gepubliceerd, wordt dit door SP fractievoorzitter Jan Broekema en CU fractievoorzitter Harmke Vlieg toegelicht.

Lees verder
12 november 2013

SP Assen stelt kandidatenlijst vast

Op de ledenvergadering van dinsdag 12 november heeft de SP in Assen de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen van 19 maart 2014 unaniem vastgesteld. Als lijsttrekker is Jan Broekema gekozen. Hij is 8 jaar raadslid en fractievoorzitter voor de SP in de Asser raad en was bij de vorige raadsverkiezing in 2010 ook de lijsttrekker. Op de plaatsen 2,3 en 4 staan Alie Dekker, Erik van Eekelen en Dennis Boon.

Lees verder
27 september 2013

Staking bij Koekjesfabriek Assen

Samen met FNV bondgenoten staakt het personeel van de koekjesfabriek Aviateur Banket in Assen. 

Lees verder
27 september 2013

Vredesmars in Assen

Kort verslagje van SP raadslid Aly Joustra

Lees verder

Pagina's

U bent hier