h

Nieuws uit 2009

27 december 2009

Geen cameratoezicht in Assen

De raad sprak in december over cameratoezicht in Assen. De SP is van mening dat cameratoezicht in sommige gevallen een hulpmiddel kan zijn van de politie, maar nut en noodzaak moeten dan eerst aangetoond worden. Het is zeker geen wondermiddel, zoals de VVD en PLOP geloven.

Lees verder
18 december 2009

SP dient motie van afkeuring in over aanpak zwerfjongeren

De SP fractie heeft een motie van afkeuring ingediend tegen de wethouders Kuin (jeugdbeleid) en van Hooft (WMO) omdat zij onvoldoende verantwoordelijkheid hebben genomen om een goed beleid en opvangplekken voor zwerfjongeren te realiseren.

Lees verder
18 december 2009

Voorstel verbetering betaling gemeentelijke belastingen overgenomen

Het college wil per 1 januari 2010 de betaling van de gemeentelijke belastingen zelf uitvoeren, en heeft hierover de afgelopen weken alle inwoners een brief gestuurd. Een onduidelijke brief volgens de SP, en bovendien dwingt het college inwoners om het bedrag ineens te betalen of een machtiging voor automatische incasso af te geven.

Lees verder
18 december 2009

Hiep hiep hoera: de thuiszorg is geen markt

Agnes Kant, fractievoorzitter SP Tweede Kamer: Vorige week hadden we wat te vieren. De verplichte aanbesteding in de thuiszorg is namelijk van de baan. Een groot succes voor allen die zich voor een menselijk thuiszorg hebben ingezet.

Lees verder
10 december 2009

Kandidatenlijst 2010-2014

Dit zijn onze Kandidaten voor de gemeenteraads verkiezing 2010

Lees verder
4 december 2009

Actie heeft succes: Kloosterveen krijgt een goede bieb

De SP heeft actie gevoerd voor een volwaardig bibliotheek filiaal in Kloosterveen. 300 handtekeningen zijn opgehaald en donderdagavond aan het college aangeboden. De raad nam vervolgens een voorstel aan waarin staat dat er in Kloosterveen een bieb moet komen die gelijkwaardig is aan Marsdijk of Peelo. Alleen de PvdA en ChristenUnie stemden tegen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier