h

SP dient motie van afkeuring in over aanpak zwerfjongeren

18 december 2009

SP dient motie van afkeuring in over aanpak zwerfjongeren

De SP fractie heeft een motie van afkeuring ingediend tegen de wethouders Kuin (jeugdbeleid) en van Hooft (WMO) omdat zij onvoldoende verantwoordelijkheid hebben genomen om een goed beleid en opvangplekken voor zwerfjongeren te realiseren.

Voor de SP was de maat vol. Al 3 jaar lang heeft de SP gepleit voor een goed beleid en goede opvang en begeleiding voor dak- en thuisloze jongeren in Assen. Tot op heden is er nog niks gerealiseerd. De wethouders deden beide allerlei toezeggingen, maar kwamen deze niet na. Er werd op elkaar gewacht, er werden mooie persberichten uitgebracht maar daar bleef het bij.

SP raadslid Aly Joustra: Wat heb je als zwerfjongere aan een mooie woorden in de krant, je kunt er hoogstens onder slapen op straat. Wij hadden echte actie willen zien, geen mooie woorden, want dat het college het leuk vind om op te schrijven weten we inmiddels wel.
Het college is al 3 jaar bezig om alleen maar beleid op papier te zetten en zelfs dat ligt er nog niet. Keer op keer hebben wij hier om gevraagd en keer op keer zijn er door het college dingen beloofd maar niet nagekomen. De laatste druppel was een toezegging dat er binnen een week een brief op onze tafel zou liggen met een stappenplan. Zelfs dit werd niet nagekomen en heeft bijna 4 weken moeten duren.

De motie werd mede namens D66 ingediend en gesteund door GL en Plop. Met 10 stemmen voor (de hele oppositie minus de VVD) en 19 tegen is de motie helaas verworpen.

U bent hier