h

Voorstel verbetering betaling gemeentelijke belastingen overgenomen

18 december 2009

Voorstel verbetering betaling gemeentelijke belastingen overgenomen

Het college wil per 1 januari 2010 de betaling van de gemeentelijke belastingen zelf uitvoeren, en heeft hierover de afgelopen weken alle inwoners een brief gestuurd. Een onduidelijke brief volgens de SP, en bovendien dwingt het college inwoners om het bedrag ineens te betalen of een machtiging voor automatische incasso af te geven.

De SP wilde een derde betaalmogelijkheid toevoegen, nl. betalen per acceptgiro. Dit zorgt ervoor dat mensen zelf kunnen bepalen op welke dag van de maand ze de rekening betalen, voor mensen in bv de schuldsanering werkt dit ook beter omdat betalen ineens of met een automatische incasso niet mogelijk is. Na een lange discussie in de raad diende de SP samen met de PvdA, Plop en GL een amendement in omdat de wethouder weigerde dit aan te passen. De wethouder koos eieren voor zijn geld en nam dit voorstel over en zegde pas toen toe dat dit conform de wens van de raad wordt aangepast.

Daarnaast pleitte de SP voor verduidelijking van de veranderingen voor alle Assenaren, zodat ook voor mensen in de schuldsanering of die kwijtschelding ontvangen helder is wat zij kunnen doen, en wat er voor hen veranderd. De wethouder zegde dit toe.

U bent hier