h

Nieuws uit 2017

22 december 2017

Schijnconstructie bij Alescon

'Ik schaam me kapot als inwoner van Assen maar zeker als raadslid voor de schijnconstructie bij Alescon’. Dat zei Alie Dekker tijdens het vragenuur van de gemeenteraad. De SP stelde mondelinge vragen naar aanleiding van het bericht dat Alescon 2 miljoen terug moet betalen aan werknemers van de sociale werkplaats. Via een uitzendconstructie kregen deze SW-geïndiceerde niet de arbeidsvoorwaarden waar ze recht op hadden.

Lees verder
18 december 2017

SP stelt vragen over woekerrente gemeentelijke kredietbank

Foto: SP

Het tv programma Kassa heeft op zaterdag 16 december 2017 een item gewijd aan woekerrentes bij gemeentelijke kredietbanken. Ook in Assen gebeurt dit en de SP heeft hierover vragen gesteld aan het college van B&W.

Lees verder
7 december 2017

Wisseling van de wacht in fractie

Foto: SP

Omdat Erik van Eekelen gaat verhuizen buiten Assen heeft hij in de laatste raadsvergadering van November afscheid genomen. Hij is vanavond opgevolgd door Alan Staples.

Lees verder
16 november 2017

SP Assen met nieuwe ploeg richting verkiezingen

Foto: SP

De leden van de SP hebben vanavond de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Op de lijst staan veel nieuwe gezichten. De nieuwe club staat te popelen om Assen socialer te maken. Jannie Drenthe is de gekozen lijstaanvoerder.

Lees verder
13 november 2017

SP voorstel aangenomen: Asserbos & natuur wordt niet verkocht.

De gemeente gaat het Asserbos en andere natuurterreinen niet verkopen. Dat besloot de gemeenteraad donderdag na een motie van de SP.

Het college wilde een voorstel indienen om ruim 400 hectare natuur zoals het Asserbos, Twijfelveld, beekdal De Messchen, het Amelterbos, landgoed Valkenstijn en een aantal parken van de hand te doen, met name vanwege de kosten van het onderhoud.

Lees verder
7 november 2017

Begrotingsbehandeling Assen: SP gaat voor de menselijke maat

Foto: SP

De gemeenteraad van Assen bespreekt deze week de laatste begroting in deze raadsperiode. De SP vroeg aandacht voor de menselijke maat. Vaak gaat het in de raad om grote projecten, vele miljoenen, het collegeprogramma heet 'Mijn Assen', maar de SP wil werken aan Ons Assen. SP fractievoorzitter Jan Broekema: het zit vaak, veel vaker in de kleine dingen, dichtbij, zaken die mensen direct raakt en van groot belang is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier