h

Nieuws uit 2005

24 december 2005

SP Assen houdt Actie Noodrem

Op zaterdag 10 en 24 december heeft de afdeling Assen haar actie noodrem gehouden. We hebben enkele honderden flyers uitgedeeld in het centrum van Assen en met vele mensen gesproken. De voornaamste vragen die naar voren kwamen waren: "wat gaat ons dit nieuwe zorgstelsel kosten?" en "zitten wij als burger te wachten op dit nieuwe zorgstelsel?" Er heerst veel onduidelijkheid en je kunt merken dat dit de mensen onzeker maakt.

Lees verder
23 oktober 2005

Cultuur, sport of ontspanning voor minima geminimaliseerd

In najaar 2004 werd door de gemeenteraad besloten om de zogenaamde Reductieregeling voor minima pas na 3 jaar in te laten gaan. Dit betekent dat bijstandsgerechtigden en andere minima, als AOW'ers, eerst 3 jaar op het minimumniveau geleefd moeten hebben voor ze in aanmerking komen voor de Reductieregeling.

Lees verder
10 oktober 2005

SP door ziekte raadslid voorlopig niet in gemeenteraad vertegenwoordigd

Raadslid Marijke van den Broek heeft zich voor de onbepaalde tijd ziek gemeld. Ook heeft zij zich teruggetrokken als kandidaat-lijsttrekker van de kieslijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder
14 juli 2005

Wie slaapt er in de raadszaal?

In het Dagblad van het Noorden stond een stukje over een slapende mevrouw Van den Broek. Wethouder Berends beschuldigde haar van 'slapen' omdat zij een raadsbesluit verkeerd interpreteerde.

Lees verder
13 juli 2005

Assen culturele hoofdstad, maar geen cultuur voor minima

Assen houdt er toch wel vreemde ideeën op na om de stad in 2005 uit te roepen tot Culturele hoofdstad. Ten eerste breekt zij haar theater af, waardoor het een zoekplaatje wordt waar je nu nog kunt genieten van film of theater; ten tweede gunt de gemeente de minima geen centje extra om te genieten van kunst en cultuur.

Lees verder
4 juli 2005

Gewoon doorgaan!

Afgelopen vrijdag 1 juli organiseerden wij een avond in Hotel de Jonge. Dit keer geen ledenavond of politiek café, maar een thema-avond. Deze avond kreeg de naam "kleurrijk basisonderwijs" en ging over allochtonen en het (basis)onderwijs.

Lees verder

Pagina's

U bent hier