h

Nieuws uit 2018

20 december 2018

SP pleit in de raad voor behoud moestuinen in Klenckestraat

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 13 december jl. heeft de SP nog maar eens bij monde van Jannie Drenthe het belang van de moestuinen in de Klenckestraat voor de bewoners in de wijk Noorderpark. Al vanaf september 2017 hebben deze bewoners geprotesteerd tegen de nieuwbouw die de gemeente Assen op de plek van de moestuinen wil realiseren. Weer een bewijs van een overheid die de mening van inwoners aan zijn laars lapt.

Lees verder
9 december 2018

Manifestatie tegengas kleine gasvelden in groningen

Diverse actiegroepen zullen op 13 december in Groningen gezamenlijk protesteren tegen de gaswinning in het Noorden, metname tegen de hervatting en of verhoging van de winning in kleinere gasvelden. De SP afdeling Assen roept leden en niet leden op deze manifestatie te ondersteunen door op 13 december massaal aanwezig te zijn in Groningen.

Lees verder
9 december 2018

Noord-Oost Nederland als wingewest

Het lijkt er steeds meer op dat de bewoners van Noord-Oost Nederland er niet meer toe doen. Neem de gaswinning in Groningen, met als gevolg duizenden beschadigde, soms onbewoonbaar verklaarde, huizen. En bewoners die al vele jaren wachten op schade vergoeding.

En er is meer, kijk naar de windmolen in de veenkoloniën in Groningen en Drenthe. Het gebrek aan draagkracht onder de bevolking is zo groot dat als er geen moratorium komt, en als de huidige plannen worden gerealiseerd, bewonersgroepen in de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze tegen over elkaar zullen komen te staan. Ook in de provincie Groningen, bij Delfzijl en Veendam leeft het ongenoegen bij de bewoners van die gebieden. De mensen die er wonen worden genegeerd.
Wel kan er blijkbaar in de plannen rekening gehouden met de laagvliegroutes van Defensie, waardoor enkele windmolens veel te dicht bij woonhuizen en boerderijen in Tweede Exloërmond komen te staan….

Lees verder
9 december 2018

SP Drenthe spreekt zich uit tegen gaswinning

Foto: SP

De SP in Drenthe steunt de bezwaren tegen gaswinning in Drenthe, waartoe minister Eric Wiebes toestemming heeft gegeven. Afgevaardigden van de Drentse socialisten kwamen afgelopen zaterdag bijeen op het provinciehuis in Assen. Jannie Drenthe kreeg voor een voorstel van de SP afdeling Assen de unanieme steun voor een Manifest waarin de socialisten zich aansluiten bij het verzet tegen de gaswinningsplannen.

Lees verder
9 december 2018

Algemene ledenvergadering voor verkiezingen europees parlement

Foto: SP

Voor de SP afdelingen in Drenthe vindt maandagavond 17 december een ledenvergadering plaats met SP Tweede kamerlid Renske Leijten.
Zij komt het concept verkiezingsprogramma voor de Europe Verkiezingen toelichten. Renske Leijten is lid van de programmacommissie.

Lees verder
9 december 2018

Samenstelling lijst kandidaten provinciale staten bekend

De SP Drenthe heeft het verkiezingsprogramma en de lijst vastgesteld voor de komende verkiezingen van Provinciale Staten.Afgevaardigden van de Drentse SP afdelingen kozen Greetje Dikkers als lijsttrekker. Wim Moinat, Robert Mäkel-van Luttikhuizen, Henk van de Weg en Ronald van der Meijden vormen de kop van de lijst. Statenlid Ko Vester, tegenkandidaat lijsttrekker, werd niet gekozen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier