h

Nieuws uit 2022

4 juli 2022

De SP wil gokreclames in Assen verbieden

In Assen zien we de laatste tijd in veel reclame-uitingen voor online gokken in de openbare ruimte. Deze reclames bevinden zich op reclamezuilen langs drukke wegen en bij bushaltes. Door de reclame lijkt online gokken een leuke en gezellige activiteit en kan je prima een gokje wagen. Maar voor veel mensen is gokken helemaal niet onschuldig. Vanuit verslavingszorg en schuldhulpverleners komen geluiden die oproepen zo snel mogelijk te stoppen met gokreclames.

De SP heeft hierover, samen met de ChristenUnie, vragen aan het college gesteld. Hierin stellen de partijen voor om in Assen waar dit kan dit te verbieden.

SP raadslid Tirza van Brakel - Engberts: “ We doen in Assen op alle mogelijke manieren ons best om schulden onder de inwoners te voorkomen. We zetten in op vroegsignalering van schulden, op preventie van armoede en op het tegengaan van allerlei soorten verslavingen. We zien wat verslavingen doen met mensen, met gezinnen en met onze samenleving. We weten uit ervaring dat gokschulden enorm ingrijpend zijn, met groot persoonlijk en maatschappelijk leed tot gevolg.”

Lees verder
16 juni 2022

SP gaat opnieuw meebesturen : Dichtbij en Daadkrachtig

Foto: SP

Er is een bestuursakkoord gesloten tussen Stadspartij PLOP, ChristenUnie, AssenCentraal, VVD en de SP. De SP gaat de komende jaren in het college aan de slag met een ambitieus en sociaal akkoord. De ledenvergadering van de SP stemde maandagavond al unaniem in met de plannen en met de voordracht van Jan Broekema als SP wethouder.

Dichtbij en daadkrachtig heet het akkoord. De komende jaren wordt ingezet op een overheid die dichtbij inwoners staat, die de verbinding zoekt, mensen serieus neemt en waarbij veel meer dichtbij, in de wijken, wordt georganiseerd. Een aantal voorbeelden van belangrijke verbeteringen:

  • We voeren basisbanen structureel in
  • We verkorten wachtlijsten in de sociale huur en gaan versneld bouwen
  • We bouwen 30% sociale huur en daarbovenop ook meer sociale koop
  • We trekken extra geld uit voor armoedebestrijding en het eerder signaleren van schulden (475k voor de eerste jaren)
  • We investeren in jongeren en trekken 1 miljoen uit voor nieuwe ideeën en goede plannen
  • We gaan leegstand tegen, voeren zelfbewoningsplicht in en verbeteren kamerbewoning
  • We maken 4 miljoen vrij voor preventie in de wijk
  • Wanneer de meedoen regeling voor volwassenen met weinig inkomen goed werkt kunnen we hier na evaluatie een vervolg aan geven
  • We gaan veel meer werken vanuit de wijken. Hier maken we 500.000 structureel per jaar voor vrij
  • We gaan met energie aan de slag, dichtbij, concreet inwoners ondersteunen met meer collectieve mogelijkheden en goede ondersteuning. Hier zetten we 650.000 per jaar voor in
  • We investeren in sport en spelen in de wijk, door investeren in het Sportakkoord en in speelplekken

Jan Broekema wordt wethouder van Zorg (jeugd&wmo), Welzijn, Diversiteit, Jongeren, Preventie, inwoners en Participatie, Wijkgericht werken, P&O, Publieke Dienstverlening en Dierenwelzijn.

Lees verder
17 maart 2022

SP stemmers bedankt

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezing is bekend, de SP verliest 1,7 procent en gaat van 3 naar 2 zetels.

SP lijsttrekker Jannie Drenthe: Jammer, we hadden natuurlijk op meer gehoopt. maar we staan klaar om.ons ook de komende 4 jaar keihard in te zetten voor een socialer en betrouwbaar Assen. Iedereen die heeft meegeholpen en alle SP stemmers, bedankt!

Lees verder
16 januari 2022

SP presenteert verkiezingsprogramma 2022 - 2026

Sinds januari 2020 heeft de SP in Assen bestuursverantwoordelijkheid gedragen door voor het eerst in de Asser geschiedenis deel te nemen aan het college van burgemeester en wethouders. Met een wethouder, fractie en veel actieve SP-ers hebben we belangrijke sociale verbeteringen doorgevoerd in Assen.

Want een sociaal Assen, een stad waar we samenwerken tegen de tweedeling, is mogelijk.

Jannie Drenthe: "Ook de komende 4 jaren blijven we ons hier hard voor maken. In de raad en op straat. We laten met ons programma zien dat een sociaal alternatief voor Assen echt kan. Een stad zijn waar we voor elkaar zorgen. Waar de kansen voor alle inwoners gelijk zijn. Waar de wijk de plek is waar wij ons thuis voelen. Een leefbare stad waar sport en cultuur voor iedereen toegankelijk is, waar iedereen op straat zich veilig voelt. Voor een stad waar de kosten van de verduurzaming op een solidaire manier worden gedragen. En een stad waar de politiek democratischer, open en eerlijk is. "

Lees het hele programma hier:

  Verkiezingsprogramma SP Assen 2022 - 2026

Lees verder

U bent hier