h

Begrotingsbehandeling Assen: SP gaat voor de menselijke maat

7 november 2017

Begrotingsbehandeling Assen: SP gaat voor de menselijke maat

Foto: SP

De gemeenteraad van Assen bespreekt deze week de laatste begroting in deze raadsperiode. De SP vroeg aandacht voor de menselijke maat. Vaak gaat het in de raad om grote projecten, vele miljoenen, het collegeprogramma heet 'Mijn Assen', maar de SP wil werken aan Ons Assen. SP fractievoorzitter Jan Broekema: het zit vaak, veel vaker in de kleine dingen, dichtbij, zaken die mensen direct raakt en van groot belang is.

De SP deed voorstellen voor behoud en verbetering van de Cityline, de nieuwe busverbinding door Assen, dient een motie in tegen verkoop van het Asser bos en natuur, en voor een project om meer groen te realiseren.
Ook deed de fractie een oproep om te komen tot huisvesting voor jongeren, voor de huishoudelijke hulp en schuldenaanpak.

Donderdagavond bespreekt de raad de voorstellen, en zal er stemming over plaatsvinden.

U bent hier