h

Zorgen over Ontwikkelingen Mercuriuscentrum

3 december 2010

Zorgen over Ontwikkelingen Mercuriuscentrum

De SP heeft tijdens de vergadering over de herontwikkeling van het Mercuriuscentrum aangegeven zich zorgen te maken om de kleine ondernemers in dit gebied. De kleine winkeltjes zijn al voor een deel verdwenen.


Met de plannen die er nu liggen gaat dit hele gebied op de schop en wordt een A-locatie, met bijbehorende panden en huurprijzen en vooral gericht op mode. Is er in het nieuwe gebied nog wel plaats voor kleine ondernemers? Diversiteit in winkeltjes, door de SP al vaker de struinwinkeltjes genoemd, maken een stad een stad. Alleen maar heel veel van hetzelfde, de grote concerns, doet afbreuk aan het winkelaanbod en levendigheid. En áls er ruimte is voor de kleine ondernemer, is het dan nog wel te betalen? De Mode As, alleen mode winkels? Een A locatie? Het klinkt mooi maar niet betaalbaar in de oren. Het klinkt ons zoals zoveel in Assen als groter, mooier en duurder. De SP wil daarom harde garanties over terugkeer en huurprijs voor de huidige ondernemers.

U bent hier