h

SP weer de straat op voor Ketting van Solidariteit

3 november 2011

SP weer de straat op voor Ketting van Solidariteit

Afgelopen zaterdag stond de SP opnieuw op het Koopmansplein om zoveel mogelijk handtekeningen op werkhandschoenen, al dan niet voorzien van een extra boodschap aan het kabinet Rutte, te verzamelen. Met deze handschoenen wordt een "Ketting van Solidariteit" gemaakt naar Den Haag tegen de bezuinigingen op de sociale voorzieningen die eraan komen. In een paar uur tijd werden weer enkele honderden handtekeningen verzameld.

De landelijke SP organiseert 10 december samen met de PvdA, de Abvakabo, de Bijstandsbond, Landelijke Cli├źntenraad, Platform Verontruste Ouders, Walk of Shame, Rekening Retour, Terug naar de Bossen en anderen de manifestatie "Armoede werkt niet". SP-Kamerlid Sadet Karabulut: "De plannen van de regering zijn desastreus en moeten tegengehouden worden. Als je een beperking hebt, word je gepakt. We moeten samen een vuist te maken tegen de forse bezuiniging op mensen met een beperking!"

De manifestatie 'Armoede werkt niet' wordt voor de tweede keer gehouden. De eerste manifestatie werd door ruim 1500 mensen bezocht en was een opmaat naar groeiend verzet. In de maanden erop kwam er steeds meer verzet tegen de maatregelen voor ontmanteling van de sociale werkplaatsen, met als resultaat dat de gemeenten juni 2011 massaal de plannen van de regering afwezen. Karabulut: "Dat was de eerste klap, maar de nekslag moet nog komen. Deze tweede manifestatie heeft als doel om al de maatregelen die mensen die niets hebben treffen, aan de kaak te stellen en het verzet verder te verbreden. Kom allemaal dus!"

Meer informatie over aanmelden, het programma, busvervoer en de maatregelen zijn te vinden op de site van www.armoedewerktniet.nl.

U bent hier