h

Eindejaarscadeau minima

29 oktober 2011

Eindejaarscadeau minima

De raad van Assen heeft in 2009 en 2010 besloten om minima een eindejaarscadeautje te schenken van 50 euro. De huidige staatssecretaris de Krom (VVD) heeft hierover een boze brief geschreven. De raad mag dit niet meer doen, anders dreigt hij met kortingen op het budget. De SP reageerde direct zeer verontwaardigd op deze hypocriete brief en besprak dit donderdag in de raad. SP fractievoorzitter Jan Broekema: “Ik ben hier ongelofelijk pissig over. Waar bemoeit deze man zich mee. Het lijkt me dat hij wel wat beters te doen heeft. Deze VVD bewindspersoon spendeert zijn tijd helaas aan dit soort brieven. De raad vond het nodig om dit rond de feestdagen in te zetten voor de minima. Een cadeautje te geven. Want meer was het niet. Het werd bovendien door de toenmalige regering gestimuleerd om de ruimte in de wet op te zoeken."

" Het beeld dat hij hiermee afgeeft is totaal verkeerd. Hier de raad en college voor op de vingers tikken, om 50 euro’s, maar de topbestuurders met cadeautjes van 200.000 euro of meer hun gang laten gaan. Hypocriet noem ik dat. Ik zou hem persoonlijk graag willen adviseren om zich bezig te gaan houden met echte problemen. Het zou goed zijn dat hij ook inziet dat wij met deze cadeaubonnen een duidelijk signaal afgeven. Dat het dus blijkbaar in Nederland nodig is om dit te doen, omdat mensen niet fatsoenlijk kunnen rondkomen en afhankelijk zijn van ondermeer dit soort acties van gemeenteraden. Als hij daar nu werk van zou maken in plaats van nog meer mensen de bijstand in te jagen dan zou dat echt wat opleveren."

De motie die hierover is ingediend wordt op 17 november in de raad besproken.

U bent hier