h

Alescon / WSW

17 januari 2018

SP ‘nu de gemeenschappelijke regeling Alescon beëindigen kan echt niet’

De raadsfractie heeft schriftelijke vragen gesteld over Alescon. Raadslid Alie Dekker wil dat het besluit om de gemeenschappelijke regeling Alescon te beëindigen wordt uitgesteld. De fractie vindt dat de gemeente Assen verantwoordelijk was voor de getroffen groep arbeidsgehandicapten en wil eerst excuses en nader onderzoek.

Lees verder
22 december 2017

Schijnconstructie bij Alescon

'Ik schaam me kapot als inwoner van Assen maar zeker als raadslid voor de schijnconstructie bij Alescon’. Dat zei Alie Dekker tijdens het vragenuur van de gemeenteraad. De SP stelde mondelinge vragen naar aanleiding van het bericht dat Alescon 2 miljoen terug moet betalen aan werknemers van de sociale werkplaats. Via een uitzendconstructie kregen deze SW-geïndiceerde niet de arbeidsvoorwaarden waar ze recht op hadden.

Lees verder
7 maart 2017

Sociale werkvoorziening Alescon: aandacht voor de werknemers

De raad besprak afgelopen donderdag de kaderbrief van Alescon waarin ze aangeven hoe het loopt en waar ze de komende periode mee aan de slag gaan. Voor de SP fractie reden om in gesprek te gaan met de werknemers van de sociale werkvoorziening en aandacht te vragen in de raad voor hun positie en zorgen.

Lees verder
25 april 2011

SP: jaag mensen niet de armoede in

Ook in Drenthe zullen de komende jaren banen bij de sociale werkplaatsen verdwijnen. Ongeveer 2000 tot 2500 banen staan in Drenthe op de tocht. Het kabinet Rutte wil op de WSW bezuinigen. Hoe dat allemaal moet gebeuren, daarover onderhandelt de regering met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De SP in Drenthe roept de twaalf gemeentes en bestuurders op een gezamenlijke vuist te maken, ook binnen de VNG.

Lees verder
27 november 2010

Actiedag "armoede werkt niet" succes

Donderdag 18 november hield de SP Drenthe een actiedag in het kader van "Armoede werkt niet". Bij de poorten van alle Sociale Werkvoorzienings (SW) bedrijven in de provincie werden handtekeningen ingezameld. 's Avonds was er een informatieve avond in Diever waar onder andere de Voedselbank haar werkwijze kwam uitleggen.

Lees verder
19 november 2010

Drentse SP afdelingen voeren actie bij WSW bedrijven

Donderdag 18 november zullen de Drentse SP-afdelingen actie gaan voeren tegen de door het kabinet voorgenomen bezuinigingen op de sociale werkplaatsen.

Lees verder

U bent hier