h

Blog Jelle Hofstra

16 maart 2017

Kleur bekennen.

Zo de laatste plakronde zit erop. De banners met de tekst "SP stemmers bedankt" laten zien dat de SP een partij is die ook tussen - en na de verkiezingen een boodschap heeft aan haar kiezers, daarin zijn we uniek en ik hoop dat we dat ook blijven. Terugkijkend op de campagne denk ik dat we onze uiterste best hebben gedaan, Emile was goed in de debatten, maar dat onze piek nog moet komen. Decennia gewenning aan neoliberaal bewind doet de kiezer niet zomaar omslaan. Met de komst van de nieuwe Jessias is er ook weer hoop voor links. De jeugd is ervan doordrongen dat we de aarde voor volgende generaties veilig moeten stellen in plaats van visieloos pot te verteren. Ondanks dat de VVD de grootste is gebleven, zijn ze toch behoorlijk afgestraft en de PvdA......... De kiezer heeft gesproken en laten zien dat je als partij niet straffeloos je idealen zo kunt verkwanselen als de PvdA heeft gedaan.

Lees verder
28 februari 2017

Tichelaartje, Tichelaartje, wat doe je nou?

Weet u het nog? Marianne Timmer op de 1500 m in Nagano? Een Olympisch- en Wereldrecord na alle twijfel in haar zelf. De sportcommentator vond dat ze veel te snel van start was gegaan en riep halverwege: Timmertje, Timmertje, wat doe je nou? Mooi sportmoment.

Lees verder
6 februari 2017

Nogal Wiebus

Het wordt een normaal fenomeen, schutterende bewindslieden en dan vooral van VVD huize. VVD'ers noemen ons land graag de BV Nederland. Met Wiebes als CEO ben ik bang dat we binnenkort surseance van betaling aan moeten vragen. Van de soap op Veiligheid en Justitie nog nauwelijks bekomen, ligt hij als zoveelste VVD'er zwaar onder vuur. Was het bij Justitie een zakelijke deal met een drugbaron, bij de Belastingen is het niet alleen een uit de hand gelopen vertrekregeling, als we de onderzoeksjournalisten van Zembla mogen geloven, was er sprake van een gevaarlijk datalek bij de nieuwe ICT broedkamer van de dienst en was er mogelijk sprake van voorkennis in het aanbestedingsproject van het externe bedrijf Accenture, waarbij de voormalig directeur Wortelboer wordt verdacht van belangenverstrengeling.

Lees verder

U bent hier