h

Landelijke manifestatie 18 April - de strijd tegen armoede gaat door!

8 april 2002

Landelijke manifestatie 18 April - de strijd tegen armoede gaat door!

Op 18 april 2002 is er een landelijke manifestatie in de Jaarbeurs in Utrecht. Er is een debat en een presentatie van het "sociaal manifest tegen armoede en uitsluiting".

Dit alles wordt georganieerd door de Sociale Alliantie (bestaande uit verschillende organisaties, zoals: Humanitas, Humanistisch verbond, FNV e.a.). Uiteraard steunt de SP dit initiatief en daarom roepen ook wij u op om uw stem te laten horen in de strijd tegen de armoede!

De Sociale Alliantie heeft een duidelijke mening over de inkomstenverdeling in Nederland. Zij vinden de inkomsten op het minimum al jaren te laag. Het armoedebeleid van de gemeenten en de wijzigingen in de belastingen hebben de opgelopen achterstand niet ongedaan gemaakt. Daarnaast is er, naast de koppeling van lonen en uitkeringen, een inhaalslag nodig om de achterstand van jaren in te lopen.

Op 18 april presenteert de Sociale Alliantie concrete speerpunten voor het beleid dat het nieuwe kabinet zou moeten voeren. Dat gebeurt in de vorm van een nieuwe versie van "het sociaal manifest tegen armoede en uitsluiting". Belangrijke thema's zijn: arbeid, inkomen, zorg, positie migranten en beeldvorming. Dit alles wordt aangeboden aan de lijsttrekkers door mensen en groepen die actief zijn in de anti-armoede beweging.

U kunt zich opgeven op de administratie van de Sociale Alliantie op telefoon nummer: 030-2314819, of u kunt mailen naar: info@sjakuus.nl.
Er worden bussen ingezet vanaf allerlei opstapplaatsen, waaronder Groningen, Hoogeveen, Leeuwarden, Heerenveen en Zwolle.

Pauline Niers

U bent hier