h

Hallo, ...

30 januari 2018

Hallo, ...

Hallo, ik mag me bijna wel weer even voorstellen, Het was weer even geleden. Je kent het wel, druk, druk, druk. Zeilen, verhuizen, even geen hoofd naar politiek. Ondertussen zijn we een beving, nieuw kabinet Rutte en 1 jaar Trump verder. Wat een column-materiaal! Maar nee, we pakken gewoon de actuele draad weer op. Lokaal waren er wat College-wissels en de Alescon rel. Notabene een PvdA directeur die probeerde nog wat te redderen, ondanks de Participatiewet, moest bijna op het nieuwe sociale hakblok van de sociaal-liberalen......, sorry democraten, die na hun electorale afstraffing plots weer het licht lijken te hebben gezien. Gek, dat is steeds net voor verkiezingen.....

......Ondertussen zit één van zijn medeplichtigen riant in ons Provinciehuis. De kwetsbaarsten onder onze werkers moesten door de rechter in het gelijk gesteld. Het kan verkeren. Nog steeds geen lid van een vakbond? Hoe dom kun je zijn. Je denkt toch niet dat werkgevers je zonder strijd geven wat je toekomt? Zelf kunnen ze legaal van hun verplichtingen af door allerlei schijnconstructies en belastingontduiking. Nederland werd op één stem na tot belastingparadijs uitgeroepen in het EU parlement en nu krijgen ze van Rutte nog een toetje dividendbelasting. Ondertussen heeft Shell fluks de handen van de NAM afgetrokken en kunnen we net als destijds bij de bankencrises, weer lekker zelf onze portemonnee trekken voor de gedupeerde Groningers. Maatschappelijk ondernemen heet dat.

Waarom heten de grote internationale ondernemingen eigenlijk nog multinationals? Wat is er nog nationaal aan Shell? Laat staan Koninklijk? Men opereert daar waar winstmaximalisatie is te halen en het enige dat nog telt zijn de aandeelhouders. Anonieme globalisten, die wel de lusten, maar niet de lasten willen dragen en ondertussen weer rijker zijn geworden. Het is tijd voor een herbenoeming. Globa-kapitalisten, Globaletionals........ ik bedenk maar wat.

Zie ook:

U bent hier