h

Een on(ver)(be)zorgd 2015

1 januari 2015

Een on(ver)(be)zorgd 2015

Bovenstaande wens ik alle lezers toe (doorhalen wat niet op u van toepassing is). Als het aan dhr Wiersema, onze kersverse wethouder ligt, zal de optie onverzorgd, althans voor zover het om het huishouden gaat, per mei op onvermogende ouderen van toepassing worden. Die zorg zullen de ouderen nu zelf moeten bekostigen. Ze mogen ook de optie onbezorgd doorstrepen.

Nu maakt diezelfde wethouder zich druk over de vele zorgaanbieders waar hij als inkoper mee te maken heeft, meer dan 100, zo stond in de krant. Ja, hallo beste Plopper, dat was marktwerking, weet u nog? Door concurrentie kregen wij betere én goedkopere zorg en kunnen wij, nee moeten we kiezen. Nu wil Wiersema die aanbieders laten samenwerken en mogen deze aldus gevormde commerciële kartels straks onbekommerd hun prijs gaan bepalen en betalen we met z’n allen de hoofdprijs. Ziekenhuizen maken miljoenenwinsten of gaan failliet, bizar! Het Ziekenfonds nieuw leven inblazen, welke partij pleit daar ook weer voor?

Onze meer dan rijken gingen er weer fors op vooruit en zullen dat ook komend jaar weer doen. Hun optie is duidelijk, net als voor graaiende topbestuurders die dankzij VVD ministers nog minstens een jaar langer hun ruif overvol mogen gooien.

Of ben ik nu overbezorgd?

Moge 2015 vooral een onbezorgd jaar voor u allen zijn.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier