h

SP wil nuttig en betaald werk voor mensen met een bijstandsuitkering

15 juli 2018

SP wil nuttig en betaald werk voor mensen met een bijstandsuitkering

Foto: Vonk.nl

Op initiatief van de SP gaat de gemeente Assen onderzoek doen naar de mogelijkheid van basisbanen. Basisbanen zijn banen met een gewoon salaris en een gewone arbeidsovereenkomst. Alleen worden ze voor een groot deel gesubsidieerd, zodat meer mensen met een bijstandsuitkering aan een baan geholpen kunnen worden. Het kan extra werk zijn in de zorg, school- of buurtconciërges, beheerders of ander werk dat nu blijft liggen. De banen zijn extra en mogen geen banen verdringen.

De SP heeft hiervoor een voorstel ingediend dat door de meerderheid van de gemeenteraad ondersteund werd. SP-fractievoorzitter Jannie Drenthe: “Basisbanen helpen Assenaren, die de afgelopen jaren het hardst door de crisis zijn getroffen, aan werk. Het is de hoogste tijd dat we hen nu aan werk helpen." Het college van burgemeester en wethouders gaat nu onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. De uitkomsten van dit onderzoek worden in het najaar besproken. Drenthe: "De wil bij een meerderheid van de gemeenteraad is er, nu moet het wat de SP betreft ook uitgevoerd worden."

(door Jannie Drenthe)

Zie ook:

U bent hier