h

Positief nieuws voedselbank Assen

8 februari 2013

Positief nieuws voedselbank Assen

De SP heeft eind vorig jaar al aandacht gevraagd (zie bericht) voor de huisvestingssituatie van de Asser voedselbank. De vrijwilligers van de voedselbank schreven een brief aan de gemeenteraad, reden voor de SP om daar vragen over te stellen aan het college van B&W. Zo wilde de SP weten hoe het college aankijkt tegen de brief van de voedselbank, of zij voornemens was samen met de voedselbank te zoeken naar oplossingen en de raad daarover te informeren. Dat heeft succes gehad.

Zoals uit onderstaand bericht in het Dagblad van het Noorden van 7 februari 2013 blijkt heeft de aandacht in de raad geleid tot extra steun van de gemeente voor de Asser voedselbank. Een mooi resultaat, al zou de SP natuurlijk veel liever zien dat voedselbanken helemaal niet nodig zouden zijn.

(Bron: DvhN, 7-2-2013)
ASSEN - De Voedselbank in Assen breidt uit. Dankzij steun van de gemeente krijgt de bank de beschikking over de complete fietsenkelder aan de Venestraat. Deze kelder in het voormalige Gomaruscollege moest de voedselbank delen met het Leger des Heils. In december luidden de vrijwilligers de noodklok. Door toename van het aantal klanten, van 70 in 2009 tot 210 afnemers nu, was er sprake van fors ruimtegebrek. Er komt extra opslagruimte, een plek waar medewerkers rustig met klanten kunnen praten en stromend water. Alle wensen zijn ingewilligd. "Wij zijn best blij", zegt secretaris Gea van der Ploeg. Vanaf vandaag is de voedselbank een week dicht voor de interne verbouwing. Klanten ontvingen een extra groot pakket. De heropening is op 19 februari.

U bent hier