h

Armoedebeleid in Assen wordt uitgekleed

19 november 2010

Armoedebeleid in Assen wordt uitgekleed

Het college presenteert de nieuwe plannen voor het Asser armoedebeleid.

Volgens de SP betekent dit een uitkleding van de regelingen, worden drempels om mee te kunnen doen verhoogt, worden mensen gestigmatiseerd en gaan veel mensen buiten de boot vallen.
Op basis van een slecht en niet representatief onderzoek worden meedoenpremies voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten afgeschaft, is er voor jongeren met een beperking geen premie meer, en wordt de nu laagdrempelige meedoenpremie voor kinderen omgezet naar een systeem met hoge drempels en geen keuzevrijheid waarvan de uitwerking bovendien nog volstrekt onduidelijk is.

De SP wil dit anders zien. Het onderzoek naar de effecten moet beter, de regelingen zijn volgens ons een succes en moeten in stand gehouden worden, er moet meer en beter overleg plaatsvinden met de ervaringsdeskundigen, gebruikers en adviesorganen. Dit zodat het meedoenbeleid laagdrempelig, bereikbaar, toegankelijk en niet stigmatiserend gaat werken. Een goed armoedebeleid is helaas nog steeds keihard nodig, en we moeten alles op alles blijven zetten om dit te verbeteren. Maar wat het college nu voorstelt is een afbraakbeleid, en daar is de SP faliekant tegen.

>>>>Klik hier<<<< voor de bijdrage van de SP fractie tijdens de opiniërende vergadering van donderdag 18 november 2010

U bent hier