h

Meedoenbeleid Assen geëvalueerd

24 oktober 2010

Meedoenbeleid Assen geëvalueerd

Het college heeft onderzoek gedaan naar de effecten van het meedoenbeleid in Assen. De SP had veel op/aanmerkingen over het onderzoek en conclusies. Voorstellen hiervoor komen tijdens de begrotingsbehandelingen op 8 en 11 november.

SP fractievoorzitter Jan Broekema: ”Er is de laatste jaren veel verbeterd in Assen, maar helaas is een goed armoedebeleid nog keihard nodig. Het is een mensenrecht om niet te hoeven leven in armoede, het armoedebeleid moet dan ook top-prioriteit krijgen volgens de SP.”
De SP had twijfels over het gehouden onderzoek omdat onduidelijk was hoeveel mensen benaderd zijn en of dit wel representatief was. Het college concludeerde echter wel dat de meedoenpremie voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken niet gebruikt wordt waar het voor bedoeld is, maar de SP gaf aan de komende jaren verwacht wordt dat juist deze mensen steeds minder kunnen meedoen, omdat het kabinet keihard bezuinigd op bv. eigen bijdragen en de AWBZ. De premies zullen dan ook steeds harder nodig zijn.
De formulierenbrigade, een overgenomen motie van de SP, is nog niet uitgevoerd. De SP wilde dat het college de regie neemt en zorgt dat dit samen met de diverse organisaties in Assen dit jaar wordt uitgevoerd. De wethouder zegde dit toe.
Het college wil over gaan tot premies in natura. De SP heeft hier twijfels over omdat dit volgens de fractie gebruikt wordt als bezuiniging, en zorgt voor hogere drempels om dit aan te vragen en te gebruiken.

U bent hier