h

SP kiest voor beste besteding extra geld armoedebestrijding

19 mei 2008

SP kiest voor beste besteding extra geld armoedebestrijding

De raad sprak vorige week over een initiatiefvoorstel van de PvdA fractie over besteding van extra geld voor armoedebestrijding onder kinderen. De SP pleitte ervoor om het geld op de beste manier in te zetten, niet even snel via een slecht onderbouwd initiatiefvoorstel, maar in overleg met de doelgroep, met maatschappelijke organisaties en de clientenraad.

De SP had in schriftelijke vragen vorige maand voorgesteld om het geld te oormerken zodat het extra geld ook daadwerkelijk wordt ingezet voor armoedebestrijding. Het college gaf in de beantwoording aan dit te gaan doen.

Het voorstel van de PvdA was om het geld in te zetten voor twee pilotprojecten. De SP stelde dat het onduidelijk was waarom de PvdA voor deze twee pilots koos. Onderbouwing werd gemist, de precieze bedoeling was niet helder, doelen waren niet geformuleerd en er was geen overleg gevoerd met de ISD, clientenraad en de doelgroep.

De ISD is inmiddels al begonnen met het opzetten van het meedoenpact. De eerste resultaten daarvan komen deze maand naar buiten. Dan wordt ook duidelijk waar de doelgroep aangeeft zelf behoefte aan te hebben, wat effectief is en hoe dit extra geld op de beste manier kan worden ingezet.

De SP gaf aan het voorstel van de PvdA te veel “natte vingerwerk” te vinden, en stelde voor de eerste uitkomsten van oa. het meedoenpact af te willen wachten deze maand. Dit zodat het college kan komen met onderbouwde voorstellen die zijn besproken met de doelgroep, maatschappelijke organisaties en clientenraad, zodat het extra geld op de beste manier wordt ingezet.

U bent hier