h

Kritiek op voortgang armoedebeleid en PC project

11 december 2007

Kritiek op voortgang armoedebeleid en PC project

SP raadslid Jan Broekema heeft vorige week tijdens de behandeling van de verordening meedoenpremies stevige kritiek geuit over de voortgang van het Asser armoedebeleid en de uitwerking van het PC project.

In de armoedenota Meedoen Mogelijk Maken staan veel nieuwe initiatieven en er zijn verschillende SP voorstellen overgenomen. De uitwerking hiervan was voor dit najaar beloofd, maar er heerst een doodse stilte op dat gebied.
Geen informatie over de voortgang van het meedoenpact, geen informatie over hoe en wanneer het college een formulierenbirgade wil invoeren, geen informatie over het oprekken van de regels voor de witgoedregeling. Geen informatie over alle andere voorstellen en premies. De SP heeft geeist dat hier direct duidelijkheid over komt. De wethouder zegde dit toe. Hij gaat de raad hierover informeren.

Daarnaast wil de SP dat het PC project uitgevoerd wordt zoals in 2006 is afgesproken. Dus in eerste instantie PC’s voor schoolgaande kinderen, maar daarnaast ook verder kijken naar de doelgroep ouderen en alleenstaanden. Het college heeft nagelaten verder te kijken naar ouderen en alleenstaanden en de SP wil dat dit alsnog gebeurd. De wethouder zegde toe opnieuw te gaan kijken naar de mogelijkheden die er zijn om ook voor andere doelgroepen een PC te verstrekken.

U bent hier