h

Treurig

9 april 2007

Treurig

De SP heeft tijdens de afgelopen raadsvergadering een motie van treurnis ingediend tegen het college van B&W. De SP wilde een duidelijk signaal afgeven dat het de werkwijze van het college rond de invoering van de WMO betreurd en dat hier wat ons betreft direct verandering in moet komen.

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is voor de Asser samenleving van groot belang. Het raakt ontzettend veel mensen en door de invoering van deze wet is er bij veel mensen onduidelijkheid en onzekerheid ontstaan. De SP heeft keer op keer gepleit voor een sociale, mensgerichte en zorgvuldige invoering van de wet.

Het college heeft zich echter keer op keer niet gehouden aan de afspraken en planning rond de invoering van de wet in Assen. De kadernota is uitgesteld, de verordening niet binnen het afgesproken tijdspad behandeld, raadstukken kregen de raadsleden pas een week voor de behandeling in de raad. Ook Deze werkwijze ging volgens de SP ten koste van een zorgvuldige invoering van de WMO in Assen. De SP heeft hier verschillende keren op gewezen. College: dit moet anders. Als raad moet je voldoende tijd hebben om zo’n belangrijke wet goed voor te bereiden. De SP was van mening dat dit niet langer kon en dat het college een serieus en duidelijk signaal moest krijgen en kwam daarom met een motie van Treurnis.

Tijdens de vergadering diende SP raadslid Aly Joustra de motie namens de SP in, en was mede ondertekend door D66. Ook steunde Stichting Gehandicapten Platform Assen de motie.

Bedroevend was overigens de reactie van raadsleden van het CDA. Zij deden hier lacherig over, SGPA die een motie ondersteund, dat kan toch niet? Maar hierdoor lieten zij zien geen oog te hebben voor een belangrijk signaal dat niet alleen door de politiek wordt afgegeven aan het college.

De motie werd verder ondersteund door de fractie van Groenlinks en Plop. De PvdA krabbelde terug. PvdA raadslid Berends had al eerder geopperd om met een soortgelijke motie te komen, maar de PvdA fractie durfde het nu niet aan om losse woorden om te zetten in een duidelijk en krachtig signaal richting college.

De motie haalde geen meerderheid, maar we hebben wel laten zien dat de SP de invoering van de WMO zeer serieus neemt en hier met alle zorgvuldigheid mee om wil gaan en we van dit college het zelfde eisen.

U bent hier