h

Resultaten WMO meldpunt SP aangeboden aan wethouder

15 april 2007

Resultaten WMO meldpunt SP aangeboden aan wethouder

Afgelopen zaterdag hebben SP Tweede Kamerlid Rosita van Gijlswijk en Asser SP raadslid Aly Joustra de eerste uitkomsten van het SP WMO meldpunt Assen aangeboden aan het college, vertegenwoordigd door wethouder Piek.

Binnen een maand zijn er via het meldpunt en tijdens acties op straat ruim 60 reacties van zorgvragers en zorgverleners binnengekomen. Op basis van die reacties heeft de SP een eerste rapportage gemaakt en hier een 9-tal aanbevelingen aan gekoppeld.

Rosita van Gijlswijk (SP woordvoerder WMO in de 2e Kamer) gaf aan dat de invoering van de WMO, ook in Assen, moet gaan om kwaliteit, niet om geld en hoopte dat het college ook echt wat gaat doen met de aanbevelingen. Landelijk doet de SP ook onderzoek naar de invoering en ook zal de SP in de Tweede Kamer haar uiterste best doen om ervoor te zorgen dat de WMO zo ruimhartig mogelijk wordt ingevoerd.

Asser SP Raadslid Aly Joustra gaf aan dat er nog veel moet gebeuren om de WMO in Assen ook goed in te voeren. Er is nog teveel onduidelijkheid en onzekerheid en er zijn verschillende schrijnende reacties binnengekomen waar echt wat aan moet worden gedaan.

Wethouder Piek nam het rapport graag in ontvangst en was blij dat naast de gemeente ook anderen zich zo bezighielden met de invoering van de WMO.Hij beloofde de signalen serieus te nemen en met aandacht het SP rapport te lezen.

Uitkomsten.










U bent hier