h

Zaterdag WMO actie SP Assen Koopmansplein

30 maart 2007

Zaterdag WMO actie SP Assen Koopmansplein

A.s. zaterdag (31 maart 2007) houdt de SP Assen een WMO actie op het Koopmansplein in Assen. De SP is van 13:00 uur tot 16:00 uur aanwezig met een kraam met informatie over de WMO en er zijn SP leden aanwezig om mensen te helpen met het invullen van de enquête of een klachtenformulier.

Vanaf zaterdag 12 maart heeft de SP Assen een meldpunt geopend waar mensen terechtkunnen met hun ervaringen over de Wet maatschappelijke ondersteuning. Ook is er een enquête ontwikkeld om een goed beeld te krijgen hoe de invoering in Assen verloopt.

De meldingen die tot op heden bij de SP binnen zijn gekomen zijn van verschillende aard. Enerzijds de zorgvragers met meldingen over andere huishoudelijke verzorgers, minder uren zorg, geen indicatie of een andere indicatie. Anderzijds de thuiszorgmedewerkers die hun vaste klanten verliezen en hun vaste baan zien veranderen in een Alfa contract.

De SP Assen wil beide gevolgen van de invoering van de WMO inventariseren en gebruiken bij de evaluatie in de gemeenteraad, maar ook via acties op straat.

Alle Assenaren die te maken hebben met de WMO zijn van harte uitgenodigd zaterdagmiddag langs te komen.

Voor de enquete kunt u terecht op assen.sp.nl. Contact opnemen met het meldpunt kan via assen@sp.nl of 06-45139764. De SP biedt de uitkomsten van het meldpunt en enquetes binnenkort aan aan de gemeente. Verder informatie hierover volgt.

U bent hier