h

Rood

ROOD, jong in de SP, heeft drie belangrijke doelstellingen. Ten eerste wil ze jongeren betrekken bij het verwerven van een socialistische maatschappij in Nederland. Een maatschappij waarin op een menswaardige manier, op gelijkwaardige basis en solidair met elkaar wordt omgegaan. Het tweede doel dat ROOD heeft, is de bekendheid van de SP te vergroten onder jongeren. Ten derde wil ROOD jongeren die zich aangetrokken voelen tot de SP een eigen plek bieden in de partij om actief te zijn.

ROOD is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de tweede politieke jongerenorganisatie van Nederland en het landelijk bestuur wil er natuurlijk alles aan doen om nog meer leden te krijgen.

ROOD is op twee manieren georganiseerd: in lokale groepen en in de landelijke vereniging. De laatste zet de grote lijnen uit en de lokale groepen zijn actief op lokaal niveau. In beide gevallen staat ROOD volledig achter de ideologie en standpunten van de SP, maar ROOD praat dan ook volwaardig mee, in de afdelingen en in de landelijke partij.

Afdeling Assen is continu op zoek naar jongeren die actief willen zijn binnen de SP in het algemeen en binnen afdeling Assen in het bijzonder.

Je kunt contact opnemen met het bestuur

Voor meer informatie zie de landelijke SP site van ROOD

U bent hier