h

SP wil plek en financiële ondersteuning voor jongereninitiatief

19 juni 2020

SP wil plek en financiële ondersteuning voor jongereninitiatief

In Assen is er te weinig voor jongeren te doen. Een groep jongeren heeft ideeën om dit te verbeteren. De SP ondersteunt deze oproep en stelde vanavond vragen aan de wethouder hierover in de Asser gemeenteraad.

De afgelopen weken is het jongereninitiatief New Wave volop in de aandacht geweest. Afgelopen jaar heeft ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, onderzoek gedaan onder jongeren over wat er onder jongeren in Assen leeft. Daaruit kwam een eenduidig beeld naar voren. Veel jongeren gaven aan dat er niks voor hen in Assen te doen is: zij willen een eigen plek in Assen. Ook de enquête die New Wave heeft gedaan is in korte tijd meer dan 1000 keer ingevuld en laat hetzelfde beeld zien. Dat er iets moet gebeuren is duidelijk. De socialisten voerden daarom al eerder actie voor een hangplek voor de Asser jeugd.

SP raadslid Bas Ananias: "We willen 3 dingen: 1; ondersteun dit initiatief dat vanuit onderop bedacht en gedragen wordt, 2; een gemeente die luistert en 3; een plek en financiële middelen voor activiteiten. Voorgaande colleges hebben vrij weinig gedaan als het gaat om jongereninitiatieven, het is nu de hoogste tijd. Geen woorden maar daden!''

De SP heeft nauw contact met deze jongeren en hebben begrepen dat de wethouder de komende tijd wil meedenken en gaat brainstormen. Dit is een goed teken en de SP is blij om te zien dat er nu ook echt werk van wordt gemaakt. Tot die tijd zal de SP samen met Asser jongeren actie blijven voeren voor een plek voor jongeren in Assen.

U bent hier