h

SP pleit voor meer sociale woningbouw in Havenkwartier Assen

7 oktober 2019

SP pleit voor meer sociale woningbouw in Havenkwartier Assen

De SP fractie heeft samen met de PvdA een motie ingediend waarin het college wordt opgedragen maximaal in te zetten op sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Havenkwartier. De wachttijden in de sociale huursector, tot wel 5 jaar, vinden de partijen onhoudbaar.

Tijdens het debat kwam zowel de raad als de wethouder tot de conclusie dat iedereen het eigenlijk eens is: Het Havenkwartier moet ontwikkeld worden én er moet ruimte komen voor sociale woningbouw. Maar wethouder Karin Dekker wilde geen enkele concrete toezegging doen.

50Plus, die de motie oorspronkelijk ook ondersteunde, haakte uiteindelijk toch af. PvdA en SP zetten door en wilden keiharde toezeggingen, maar kregen geen steun van de rest van de raad. Het College heeft nog wel toegezegd vòòr de zomer van 2020 met een nieuw “Masterplan Havenkwartier” te komen.

U bent hier