h

SP wil Asser 'Zeiknota'

10 september 2019

SP wil Asser 'Zeiknota'

In Nederland lijden 3,5 miljoen mensen aan chronische buik- of blaasziekten. Toegankelijke openbare toiletten zijn voor hen van groot belang. In Assen is daar niets voor geregeld en de SP wil daarom een lokale 'Zeiknota'. Daarin komen, in samenspraak met lokale ondernemers en ervaringsdeskundigen, maatregelen om meer toiletten bereikbaar te maken.

SP fractievoorzitter Jannie Drenthe: "We willen voor iedereen een toegankelijke binnenstad. Beleid is nodig, niet moeilijk of duur. Er zijn goede voorbeelden zoals in Rotterdam waar ondernemers en winkeliers worden opgeroepen hun toiletvoorziening open te stellen. Ze ontvangen hiervoor een kleine vergoeding van de gemeente. En met een app zoal bv. Hoge Nood kunnen inwoners het dichtstbijzijnde toilet vinden. Wij denken dat dit voor Assen een goede stap voorwaarts is."

De SP fractie heeft dit onderwerp geagendeerd in de laatste vergadering van september en vraagt voor dit plan steun van de overige fracties en het college.

U bent hier