h

Groen in de Klenckestraat moet blijven!

26 juni 2019

Groen in de Klenckestraat moet blijven!

De emoties liepen donderdag 20 juni hoog op in de Asser raad over het verdwijnen van een stuk groen in de Klenckestraat.
De gemeente is met een projectontwikkelaar in zee gegaan om op het enige stukje groen in de buurt van de Klenckestraat 12 woningen te bouwen voor de hogere inkomens.
Wethouder Janna Booij (Stadspartij Plop) zei opnieuw niet anders te kunnen. “Ik heb een opdracht van de raad om de huisvestingsopdracht binnenstedelijk op te lossen. Dat kan verlies van groen opleveren.’’

Op het stukje groen stonden een school en een sporthal. In 2004 vond de gemeente dat wanneer deze gebouwen werden afgebroken de grond gebruikt moest worden voor groen. De gemeente vond toen namelijk dat er te weinig groen is in dat stukje van het Noorderpark.

Gek, maar in 2018 vond de gemeente dat ineens niet meer. Nu moeten er woningen gebouwd worden ten koste van bijna al het groen. Terwijl er op diverse locaties in Assen nog ruimte is voor nieuwbouw. Bijvoorbeeld de Havenkade.

De inwoners vragen niet om het hele stuk grond van het bestemmingsplan voor groen te bestemmen. En ook zijn de inwoners niet tegen woningbouw op een deel van de kavel.
Als er bv 2 woningen minder gebouwd worden, kan er voldoende groen worden overgehouden voor een kinderspeelplaatsje, het houden van buurtactiviteiten zoals een buurtbarbecue en een moestuintje.

Volgens de SP kan het college niet uitleggen waarom deze groenbestemming niet kan worden gehandhaafd. Instemmen met woningbouw waar dat kan in de stad is volgens de SP geen vrijbrief om overal in Assen te gaan bouwen.
Ook dan verwachten wij een zorgvuldige afweging van groen en speelgelegenheid versus bebouwing. En goed overleg met de buurt.

De SP weet ook dat we flink moeten bouwen om de wachtlijsten van mensen die een huis zoeken aan te pakken. Maar geen groen is niet fijn voor de oude bewoners. Maar ook niet voor de toekomstige nieuwe bewoners. Ook hier past een zorgvuldige afweging.

(door Jannie Drenthe)

Reactie toevoegen

U bent hier