h

Inspirerende en informatieve avond over de Europese verkiezingen met Fenna Feenstra

22 mei 2019

Inspirerende en informatieve avond over de Europese verkiezingen met Fenna Feenstra

Foto: SP

Maandag 20 mei heeft SP Assen een avond georganiseerd over de Europese verkiezingen in de MaasStee in Assen. Fenna Feenstra was bij ons te gast, zij staat 5e op de lijst van de SP. Fenna heeft 10 jaar in Assen gewoond en gewerkt en is via Friesland nu woonachtig in Groningen en werkt als docent bio-informatica bij de Hanzehogeschool in Groningen.
In heel Nederland zijn er 50 avonden in verschillende steden georganiseerd, met als thema het belang om te gaan stemmen bij deze verkiezingen en waar de SP voor staat in Europa.

Het was in Assen een mooie inspirerende avond, waarbij heel duidelijk het verhaal van de SP in Europa werd verteld en ook waar de SP voor staat. Met als aanvulling filmpjes welke aangaven hoe Europa er nu voorstaat en wat het doet met de samenleving, in Nederland én in Europa.

Fenna Feenstra verteld:

“Beste SP leden,

Onze lonen zijn te laag. We betalen steeds meer voor onze auto, trein, kleding, boodschappen en huur voor onze huizen, terwijl onze lonen niet stijgen. De flexwerkwind die door Europa waait en vooral in Nederland wordt gevoeld, maakt het voor werknemers en werkzoekende lastiger om een fatsoenlijk loon of loonsverhoging te vragen. Deze lage loon politiek is vooral goed voor de grote bedrijven die grotere winsten kunnen maken maar slecht voor de gewone werknemer. Deze lage loon politiek is mogelijk gemaakt door de wet en regelgeving in de EU gedicteerd door multinationals.

Onder het mom van “de markt moet boven alles gaan-” regels worden met EU richtlijnen en verdragen de multinationals, zoals Ahold, Unilever en Bayer in de watten gelegd maar worden mensen tegen elkaar opgezet. Diezelfde 'markt gaat boven alles' politiek heeft ervoor gezorgd onze brievenbussen verdwijnen, bussen niet meer rijden en ziekenhuizen sluiten. En nu wil de EU ook nog de baas worden over onze pensioenen en ons leger. Door miljarden te stoppen in bewapening spekken zij de wapenindustrie.

Het Europees project wordt altijd gelabeld is als project voor vrede en vrijheid, maar in feite is het een project dat bedrijven rijker maakt en de armen armer. Een project dat publieke voorzieningen in de uitverkoop heeft gezet en dat mensen minder zekerheden biedt. Dat heeft niets met veiligheid te maken.

De SP wil een eind maken aan ‘de markt boven mens, dier en milieu’ regels met een nieuw verdrag waar er eerst getoetst moet worden op milieueffecten en sociale rechtvaardigheid. Een Europa waar mensen meer zeggenschap hebben over hun buurt en een fatsoenlijk inkomen ontvangen.
Een Europa waar landen samenwerken om dit te bereiken zonder dat ze samenklieken in een superstaat gedicteerd door grote bedrijven. Ik wil naar Europa om de macht van de grote bedrijven te breken en aan banden te leggen. Onze plannen maken dat alles mogelijk. Doet u mee? Stem dan SP op 23 mei.”

P.S. De Eurofielen gaan zeker stemmen, vindt u ook dat het anders moet dan is uw stem heel belangrijk, ga dus ook zeker stemmen.
 

>> Klik hier voor Ons programma voor de europese verkiezingen

U bent hier