h

Nieuwe Outlet plan uit de mouw geschud tijdens Gooise borrel

6 oktober 2017

Nieuwe Outlet plan uit de mouw geschud tijdens Gooise borrel

Tijdens de raadsvergadering liet de SP, bij monde van Alie Dekker, geen spaan heel van het zogenaamde nieuwe plan voor een Outlet centrum bij het TT-circuit. Over twee weken komt er een aangepast voorstel. Of er nu een streep door de plannen gaat is nog zeer de vraag.

Lees hier de bijdrage van Alie Dekker:

Daar staan we dan weer. Deze raad mag weer eens opdraven om de zogenaamde nieuwe plannen van Coronel, Kolff en Schothorst te bekijken. Gemakshalve noem ik ze hierna Het Trio.

Al jaren houdt dit trio onze stad in een wurggreep. De vraag vanavond is of deze raad, na maanden wachten, ervan overtuigd is dat nagenoeg hetzelfde plan niet opnieuw zal stranden. Wat groen, een paar winkeltjes minder, energiemaatregelen en een plek waar je je auto, je man en ook nog je kinderen kunt parkeren. Als dit de beste poging van het Trio is om met name de VVD in de provinciale Staten over de streep te trekken dan hebben ze ofwel lak aan de terechte argumenten tegen deze plannen van de VVD of ze zijn echt zo arrogant om na een jaar met dit plan te komen. Het zijn wat losse suggesties maar het blijft nog steeds 20.000 m2 extra winkeloppervlak met de spreekwoordelijke ‘gewone bloemetjesjurken’ van VVD-woordvoerder Ton Serlie.

Het lijkt erop dat het trio dit langverwachte plan op een zondagnamiddag tijdens, de Gooise borrel, snel even uit de mouw heeft geschud omdat zelfs voorstanders van het FOC in deze raad ongeduldig werden. Het college vindt het een goed plan want ze stelt de raad voor om de uitvoering van de moties over te laten aan hoe de initiatiefnemers deze punten wensen uit te voeren. Het college verwijst daarbij naar de brief van 12 september van het Trio. 

Er zal, en dat hadden we al verwacht, 3 euro voor een hele dag parkeren bij het FOC gerekend worden. De suggestie is dat de ondernemers in onze binnenstad 1 euro per ingewisseld FOC parkeerkaartje bijdragen en wij, de gemeente Assen, ook. Het lijkt me verstandig om de mening van de binnenstad ondernemers te horen t.a.v. deze ongelijke parkeertarieven en dat ze daarbovenop een bijdrage van 1 euro per ingewisseld kaartje moeten doen. Graag een reactie van de wethouder of hij de parkeertarieven in de binnenstad ook gaat aftoppen naar maximaal 3 euro er dag. Nu is dat nog 6 euro?

Het college heeft inmiddels, nadat wij aan de bel trokken over de onduidelijkheid van de openingstijden op de zondag, een brief gestuurd naar de raad met daarin de mededeling dat het FOC op de zondagen van 12:00 tot 18:00 open mag en geen uur langer. Het dictum van het raadsvoorstel kan dus niet luiden dat de moties zo uitgevoerd wordt zoals de initiatiefnemers wenst. Want zij wensen tot 20:00 open te blijven op de zondagen.

Tot slot voorzitter, de SP heeft zijn mening over de toevoeging van 20.000 m2 winkeloppervlak, de leegstand en de plannen voor een outlet bij het TT-circuit meerdere keren luidt en duidelijk naar voren gebracht. We hopen oprecht dat de provincie voet bij stuk houdt en er eindelijk definitief een streep door dit onzalige plan kan en we eindelijk serieus met de ondernemers in de binnenstad aan de slag kunnen.

U bent hier