h

SP over ijsbaanplannen

1 april 2017

SP over ijsbaanplannen

Foto: dvhn.nl

De provincie Drenthe maakte vrijdag bekend dat het geen keuze maakt voor Assen of Hoogeveen als plek waar de nieuwe ijsbaan komt. De plannen waren nog niet voldoende rond, de 5 miljoen euro subsidie was voor de stad die het eerste de boel rond had, en garant stond voor de risico's. De provincie wilde en kreeg een inhoudsloze ratrace tussen Assen en Hoogeveen.

Voor de SP zijn de plannen voor een ijscomplex altijd positief kritisch benaderd. Mooi dat er initiatieven komen, dit juichen we toe en ondersteunen we, maar niet ten koste van alles. De gemeente Assen moet niet weer met oogkleppen op in een groot prestigeproject stappen waar de inwoners van Assen nog vele jaren opdraaien voor miljoenentekorten. Zorgvuldigheid is dus essentieel.

Maar door de zeer discutabele houding van de provincie was van enige zorgvuldigheid geen sprake meer. Het College en fractievoorzitters in Assen kwamen vrijdagavond bij elkaar om gezamenlijk uit te spreken dat een fatsoenlijk proces moet worden gelopen. Inhoud moet voorop staan. De raad van Hoogeveen liet zich wel gebruiken en stemde op een inderhaast ingelaste raadsvergadering in met de garantstelling. Geen mogelijkheid voor overleg, voor inhoudelijke toetsing, voor inspraak. Onbegrijpelijk hoe dit loopt. Bananenrepubliek anno 2017.

Zo ga je volgens de SP fractie in Assen niet met gemeenschapsgeld en maatschappelijke initiatieven om.

Of dit alles nu betekent dat Assen geen ijscomplex krijgt is nog onzeker. De komende weken zal blijken hoe de verdere ontwikkelingen eruit zullen zien.

U bent hier