h

Geen privatisering Afvalinzameling

29 oktober 2016

Geen privatisering Afvalinzameling

De eigen gemeentelijke dienst afvalbeheer moet het huishoudelijke afval inzamelen in Assen. Dat was de uitspraak van de raad tijdens de raadsvergadering. Het amendement op de afvalstoffenverordening van Alie Dekker werd donderdag aangenomen.

Alie Dekker: “Als het amendement niet was aangenomen zou het college, zonder tussenkomst van de raad, de afvalinzameling kunnen privatiseren. Ik ben heel blij dat we dat samen met het CDA en de PvdA hebben veranderd. Onze eigen dienst blijft het afval inzamelen. We houden als raad daarmee alle invloed op hoe we zo duurzaam mogelijk van ons afval afkomen. Er is nog een wereld te winnen op het gebied van circulaire economie. Daar willen we graag aan meewerken en niet over laten aan de grillen van een private partij”.

U bent hier