h

Beheer openbare ruimte

10 juni 2016

Beheer openbare ruimte

De raad heeft donderdag gesproken over het beheer van de openbare ruimte. De SP ziet dat het een pijnlijk stuk is. Er zijn tekorten ontstaan, en tekorten zullen zonder ingrijpen verder oplopen.

Oplossingen die worden gegeven zullen bij de Asser bevolking allerminst met gejuich worden ontvangen:

  • Minder onderhoud op openbare voorzieningen
  • Burgers moeten zelf meedoen om onderhoud ter hand te nemen
  • En zij moeten, als klap op de vuurpijl, ook nog eens meer belasting betalen

De SP ziet wel dat aanpassingen nodig zijn, we hebben daarom eerder al ingestemd met het nieuwe maaibeleid.

SP raadslid Boon: "Verbazing bestaat er bij ons overigens wel over de opmerkingen dat er bij de Florijn-as-voorzieningen meer, duur onderhoud noodzakelijk is, wat extra op de budgetten zal drukken. Nu al, terwijl de meest ingrijpende voorzieningen pas zijn opgeleverd, of zelfs nog in aanleg zijn is dit al een bottleneck."

De SP roept het college op om vanaf heden, voor zover dat nog niet het geval is, completere inschattingen te maken van lange termijn effecten, en standaard voorzieningen aan te brengen (naar voorbeeld van het rioolfonds) t.b.v. onderhoud en vervanging van toekomstige uitbreidingen van het openbaar bezit. Vooral daar waar het kapitaalsintensieve voorzieningen betreft zoals de Florijn-as.

Daarnaast vroeg de SP aandacht voor inspraak en sugessties van inwoners. ga met de burger in gesprek over wat zij nodig hebben. Maatwerk waar nodig zal helpen om een structurele, duurzame relatie met de burger te onderhouden.

Als laatste vroeg de SP aandacht voor de positie van werknemers van Alescon in het onderhoud.
Dennis Boon: "De SP vraagt de wethouder er rekening mee te houden, en dat valt ook te lezen in de notities, dat deze groep werknemers ondanks een beperkte arbeidsinzetbaarheid het onderhoud aan de voorzieningen in de stad op een meer dan voortreffelijke wijze hebben uitgevoerd. Beter dan wat van hen gevraagd en verwacht werd. Daar kan je niet zonder slag of stoot een streep door zetten."

U bent hier