h

Assen heeft wat te bieden: daar hebben wij geen FOC voor nodig

29 januari 2016

Assen heeft wat te bieden: daar hebben wij geen FOC voor nodig

Foto: Assercourant / assercourant.nl

Afgelopen donderdag besprak de gemeenteraad het raadsvoorstel van het college van B&W om een Factory Outlet Centre bij de TT baan mogelijk te maken. De SP is heel duidelijk: Geen FOC maar aandacht naar onze binnenstad.

SP raadslid Alie Dekker: “Wij hebben als SP echt de indruk dat wij in een andere werkelijkheid leven dan dit college. Een college dat in onze ogen vanaf het eerste voorstel met oogkleppen op en blind van angst op het einddoel af gaat. Wat ons betreft is uitbreiding van m² winkelruimte uit den boze, funest voor onze binnenstad en tegen elk advies van deskundigen en MKB en opdracht vanuit het Rijk in. In onze ogen past een FOC op geen enkele manier in de gemaakte afspraken.”

De SP wil de focus op de binnenstad. Het kan in onze ogen alleen niet zo zijn dat investeringen in de binnenstad afhankelijk word gemaakt van of er een FOC komt. Dit voorstel lijkt op een doekje voor het bloeden voor de binnenstad om alle nadelen van de komst van het FOC “goed” te maken.

De SP stelt voor om besluitvorming hierover los te koppelen van het besluit over het FOC. Assen heeft wat te bieden: daar hebben wij geen FOC voor nodig! Over 2 weken volgt definitieve besluitvorming in de gemeenteraad.

U bent hier