h

KOM NAAR DE RED DE ZORG BIJEENKOMST

30 juni 2015

KOM NAAR DE RED DE ZORG BIJEENKOMST

Foto: SP

Dit kabinet bezuinigt miljarden op de zorg. De gevolgen daarvan zijn voor vele kwetsbare mensen nu al pijnlijk voelbaar. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, gehandicapt zijn of psychiatrische hulp nodig hebben, krijgen niet langer de zorg die ze nodig hebben.

Terwijl verzorgingshuizen worden gesloten, wordt tegelijkertijd de thuiszorg afgebroken. De zorg in instellingen moet met steeds minder personeel worden gedaan. De kwaliteit van de zorg is in rap tempo achteruit gegaan.

Iedereen in Nederland heeft iets met de zorg te maken. Maakt u zelf geen gebruik van de zorg dan heeft u hoogstwaarschijnlijk wel een partner, familielid of kennis die last heeft van de afbraak van de zorg. Hierdoor zult ook u de gevolgen hoogstwaarschijnlijk merken.

De FNV en CNV zijn op 1 mei een volkspetitie gestart die in zes weken tijd door meer dan 700.000 mensen is ondertekend. Onder de deze ondertekenaars waren tal van bekende Nederlanders zoals Umberto Tan, Albert Verlinde en Arie Boomsma. Ook hebben verschillende werkgevers uit de zorg en organisaties zoals ouderenbonden zich achter de petitie geschaard.

www.fnvvoorzorg.nl

Bijeenkomsten
In de maand juli en augustus organiseren we door heel het land 'red de zorg' bijeenkomsten. Op deze bijeenkomsten wordt er meer informatie gegeven over wat er aan de hand is in de zorg en hoe we zomer kunnen gebruiken om na de zomer met een grote actie klaar te staan.

De bijeenkomst is op 4 augustus op het FNV Afdelingskantoor aan de Kloosterstraat 11 te Assen. Opgeven kan via suitslag@abvakabo.nl of Sjoerd 06-21118248

U bent hier