h

SP Assen: College B&W moet thuiszorg steunen

13 mei 2015

SP Assen: College B&W moet thuiszorg steunen

De SP Assen vindt dat het College van B&W de thuiszorgmedewerkers van TSN Thuiszorg moet steunen. De grootste thuiszorgorganisatie van het Noorden, TSN thuiszorg, heeft 650 ontslagen en een loonverlaging aangekondigd. Gisteren is bij 76 Asser thuiszorgmedewerkers ontslag aangezegd.

Volgens de SP Assen zorgen rijksbezuinigingen ervoor dat gemeenten minder zorg kunnen inkopen, dat thuiszorgorganisaties minder werk krijgen, medewerker hun baan verliezen en cliënten minder zorg ontvangen. Het college van B&W in Assen kiest er daarnaast tot op heden voor om hier geen extra stappen in te zetten om dit te voorkomen.

“Het College van B&W moet pal gaan staan voor behoud van werkgelegenheid en goede zorg. Daarom roept de SP hen op om samen met omliggende gemeenten de strijd van de thuiszorgmedewerker te steunen”, aldus SP-fractievoorzitter Jan Broekema.

In schriftelijke vragen roept de SP het college op om, in samenwerking met omliggende gemeenten en de Vereniging Nederlandse Gemeenten, bij staatssecretaris Van Rijn in protest te gaan tegen de afbraak van zorg en werkgelegenheid.

U bent hier