h

SP wil echte oplossing voor medewerkers en cliënten Hofstede

6 maart 2015

SP wil echte oplossing voor medewerkers en cliënten Hofstede

Tijdens de raadsvergadering op 5 maart diende de PvdA een motie in over de stopzetting van de subsidie van de Hofstede en daarmee het ontslag van medewerkers en verdwijnen van re-integratieplekken.

SP fractievoorzitter Broekema: "wij leggen ons niet neer bij dit besluit. Medewerkers zijn niet zomaar werkzaam bij de Hofstede, het is ongelofelijk waardevol wat deze stichting doet en heeft gedaan voor Assen. Er dreigen nu mensen tussen wal en schip te vallen en dit staat haaks op alles wat constant door het college is beloofd. Wij zien om ons heen steeds meer de voor veel mensen verschrikkelijke gevolgen van de enorme bezuinigingen van dit kabinet op het sociaal domein. Ook zien we de effecten van een college dat hier zelf geen euro extra in wilde investeren, maar wel vele miljoenen wil vrijmaken voor hun prestigeprojecten. Dit is ontzettend wrang voor vooral de medewerkers en mensen in een traject bij de Hofstede."

De motie kreeg geen steun van de SP. Broekema: " de SP wil echte oplossingen voor deze mensen. Met deze motie wordt niets bereikt, alles wat in dat besluit staat moet de wethouder al uitvoeren, dit staat letterlijk in de wet. Er is meer nodig. "

De SP stelde voor om vast te leggen dat voor de medewerkers van de Hofstede een plek gegarandeerd wordt in het nieuwe centrum, en dat voor de re-integratietrajecten harde eisen worden gesteld in het nieuwe gebouw. Dit kreeg echter geen meerderheid in de raad van Assen. 

Reacties

Ik ben ruim een jaar werkzaam bij de Hofstede en zit met een paar bladzijden vol vragen. Eentje is de hamvraag van het geheel; Voor wie is het zo belangrijk dat de Hofstede verdwijnt?

Reactie toevoegen

U bent hier