h

SP staat niet te juichen over verzelfstandiging openbaar basisonderwijs

6 maart 2015

SP staat niet te juichen over verzelfstandiging openbaar basisonderwijs

In de opiniërende vergadering van de raad van 5 maart werd gesproken over de verzelfstandiging van Plateau openbaar basisonderwijs. De SP stond als enige niet te juichen bij het voornemen om het openbaar basisonderwijs te verzelfstandigen. Raadslid Alie Dekker: "Ik was eerlijk gezegd erg verrast dat iedereen zo enthousiast was en gelijk kiest voor de meest vergaande bestuursvorm. Met de keuze voor een stichting met Raad van Toezicht kan de gemeente alleen nog ingrijpen als er sprake is van ernstige taakverwaarlozing of handelen in strijd met de wet."

Na het principebesluit moet er nog veel duidelijk worden. Met name over de financiële situatie van Plateau. Er is nog geen overeenstemming over zaken als frictiekosten, overname gebouwen, wie betaalt wat en wie gaat de negatieve reserve betalen van 1 miljoen. Hoeveel personeel moet er weg om de taakstelling op te vangen en zijn dat leerkrachten of mensen van het stafbureau?

Dekker: "De scholen hebben nog maar kort geleden de stukken gekregen. Tot nu toe klinkt er nog geen gejuich uit de koffiekamers. Ik hoop de komende twee weken te horen wat de scholen zelf vinden van de verzelfstandiging."

Op 19 maart komt het stuk op verzoek van de SP nog terug als bespreekstuk. Daarna heeft de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de scholen ook nog instemmingsrecht.

Reactie toevoegen

U bent hier