h

Woensdag 21 mei Dag van Europa met o.a. Verkiezingsmarkt

13 mei 2014

Woensdag 21 mei Dag van Europa met o.a. Verkiezingsmarkt

Op woensdag 21 mei, de dag vóór de Europese verkiezingen, organiseert de Statenwerkgroep DrEUn (Drents Europa Netwerk) de Dag van Europa. Het achterliggende thema van de dag is duurzaamheid.

Van 13.00 uur tot 16.00 uur wordt er een Europese Verkiezingsmarkt georganiseerd op het Koopmansplein in Assen. Kandidaten voor het Europees Parlement verstrekken informatie over hun Europese standpunten.

Daarnaast zal een jongerendebat plaatsvinden, waarbij Drentse jongeren – zogenaamde ‘first time voters’ – stevig in debat gaan met de politici onder leiding van Jonas van der Vlugt. Voor de SP zal de Drentse kandidaat Alie Dekker deelnemen.

Het Europees Bureau Diensten Drenthe (EBDD) staat op de markt om informatie te verstrekken over hun werkzaamheden. Op het Koopmansplein vinden verder verschillende activiteiten op het gebied van duurzaamheid plaats. Solarauto Stella van het Solar Team Eindhoven zal op het Koopmansplein te bewonderen zijn, evenals andere duurzame vervoersmiddelen, waaronder een elektrische auto via Energy Expo en segways van GroenUit. Vertegenwoordigers van Green Spread en Hanze Development geven een toelichting op hun werkzaamheden met betrekking tot duurzaamheid. De middag wordt muzikaal omlijst met de muziek van een DJ en Groove Patrol, een swingende band uit Assen.

Reactie toevoegen

U bent hier