h

SP in actie tegen sluiting verzorgingshuizen

16 mei 2014

SP in actie tegen sluiting verzorgingshuizen

De SP in Assen komt in actie tegen sluiting van verzorgingshuizen. De partij vindt het onbehoorlijk dat de bejaardenhuizen dichtgaan terwijl Nederland vergrijst.

Het kabinet wil ouderen langer thuis laten wonen. Maar ook de thuiszorg verschraalt. Gekwalificeerde medewerkers worden ontslagen en vervangen door ongeschoolden, werklozen en vakantiekrachten. Huisartsen en zorginstellingen slaan ook al alarm. Driekwart van hen signaleert al problemen bij ouderen, die zelfstandig thuis wonen.

De SP is daarom zaterdagochtend in het centrum van Assen aanwezig. SP Tweede Kamerlid en woordvoerder op gebied van zorg Tjitske Siderius is hier ook bij aanwezig om de actie te ondersteunen. De SP fractie heeft inmiddels vragen gesteld aan B&W over de situatie in Assen.

Daarnaast is er de komende week volop aandacht voor de Europese verkiezingen op 22 mei as. Vrijdagochtend is de SP op het station aanwezig, zaterdag zijn we, naast de zorgactie, ook in de stad met informatie over deze verkiezingen en woensdag is de SP te vinden bij de verkiezingsmarkt op het Koopmansplein.

Reactie toevoegen

U bent hier