h

SP Assen bij demonstratie in Amsterdam "Basta, nu de ommezwaai"

22 september 2013

SP Assen bij demonstratie in Amsterdam "Basta, nu de ommezwaai"

In alle vroegte vertrokken SP leden en niet leden gisteren vanuit Groningen en Drenthe met de bus naar Amsterdam. Het comité Stop de Bezuinigingen had de demonstratie georganiseerd. In totaal deden  er 50 organisaties mee waaronder de FNV, GroenLinks, 50plus en SP.

Alie Dekker (SP lid uit Assen): "Onderweg zag ik een klein jongetje dansen op de muziek. Voor hem sta ik hier. Ik wil voor hem goed onderwijs, later een fatsoenlijk loon, een betaalbaar huis en goede zorg. Zo simpel is het."

De demonstranten verzamelden zich eerst op het Beursplein en liepen daarna naar het Meyerplein waar het beeld van de Dokwerker staat. Onderweg sloten mensen zich spontaan aan en liepen mee. Een trammachiniste, die moest wachten tot de menigte voorbij trok, stond met een bordje  "Basta nu de ommezwaai" buiten haar tram te zwaaien. Onder het toeziend oog van de Dokwerker werd de menigte toegesproken door verschillende sprekers.

Roemer: "Vandaag in Amsterdam begint de ommezwaai. Om de samenleving te beschermen tegen verdere afbraakpolitiek. Samen kunnen we veel, heel veel. Op mij en mijn partij kunnen jullie rekenen. Vandaag, morgen en zo lang als nodig is. Voor een beter Nederland."

Of het de beloofde hete herfst wordt die Roemer voorspelt zal de tijd leren. Aan de SP zal het niet liggen. Basta en nu de ommezwaai!  

 

MEER FOTO'S:

Zie ook een verslag van deze dag op de landelijke SP-site

 

Reactie toevoegen

U bent hier