h

Stadsboulevard en havenkwartier

13 januari 2012

Stadsboulevard en havenkwartier

De SP fractie toonde zich gisteren in de raad kritisch over de plannen voor de stadsboulevard en havenkwartier. De SP wil voorkomen dat de stadsboulevard een autoweg met veel vrachtverkeer wordt. De voorkeur voor het Havenkwartier is wel voor hoog water en een beweegbare brug, maar de fractie is nog niet overtuigd van de bouwplannen en financiële uitwerking daarvan.

Jeroen van Rooij Jeroen van Rooij: "Alles is nu gericht op doorstroming van het verkeer op de stadsboulevard waaronder noord/ zuid verkeer dwars door de stad, inclusief 35tonners die nu al dagelijks voor het station langs denderen. Assen beschikt met de A28 en de rondweg over een uitstekend verdelingsstelsel van wegen om verkeer van “buiten” Assen naar z’n bestemming te brengen zonder dat hierbij de kortste route voor het station langs nodig is. Er blijkt geen bereikbaarheidsprobleem, wordt geconcludeerd! Daarom hierbij de oproep: Laten we er een stadsboulevard van maken in plaats van een autoweg! Behoed Assen voor een vervuilende en lawaaiige autoweg dwars door de stad en gun het een mooi ontworpen boulevard die wijk en centrum onderling verbindt zowel voor gemotoriseerd verkeer als openbaar vervoer en fiets en voetgangers."

Met betrekking tot het Havenkwartier gaf de SP fractie aan dat het verwacht financieel tekort van de plannen van op dit moment 20 miljoen grote zorgen baart. Het zijn onzekere tijden en deze plannen kennen grote risico’s. De voorkeur van de SP gaat uit na de variant hoog water/beweegbare brug, maar de vraag is of we hier überhaupt mee moeten verder gaan.

Van Rooij: "De SP is er voorstander van de stad Assen niet op te schepen met een ongewis avontuur maar pas op de plaats te maken voor dit moment en afspraken nu te maken wanneer tot uitvoering wordt overgegaan dat dit gefaseerd wordt gedaan en wel wanneer er tenminste quitte kan worden gespeeld daarmee."

U bent hier